Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

На Миколаївщині поліцейські встановили ученицю, яка, маскуючись під куратора небезпечної спільноти, змусила однокласницю виконувати суїцидальні завдання

Кримiнал 05.12.2019

Наразі вирішується питання про взяття на шкільний облік жартівницю та притягнення до відповідальності її батьків.

2 грудня до поліції звернулась працівник сільської ради Миколаївського району, яка розповіла, що 14-річна учениця місцевої школи потребує допомоги, тому що вступила у небезпечну віртуальну гру, вже виконала кілька завдань і навіть спричинила собі тілесні ушкодження.  

Перше повідомлення школярка отримала 28 листопада. Від користувача під ніком «Kurator» їй надійшов текст про те, що гра триватиме п’ять днів. Якщо дівчинка помре, то виграє, якщо ні – їй допоможуть, тому що, вступивши в гру, назад дороги немає. Співрозмовник знав про жертву інформацію до найдрібніших подробиць, це змусило дівчинку погодитись: вона за завданням куратора наносила собі тілесні ушкодження і про це все надсилала фотозвіти. У якийсь момент учениця злякалась і розповіла все вчителю. 

Слідчі зареєстрували та кваліфікували подію попередньо, як доведення до самогубства. Над викриттям куратора працювали кіберполіцейські, співробітники ювенальної превенції та Миколаївського відділу поліції. Вже за добу правоохоронці встановили користувача соціальної мережі, з аккаунту якої дівчинці надходили завдання. Виявилось, що це однокласниця потерпілої так глузувала з подруги.

Сама ж «кураторка» пояснює, що хотіла пожартувати і не бажала поганих наслідків. Перед цим вона подивилась відеоролик про невідворотну шкоду, яку завдають підліткам такі ігри, й вирішила перевірити, чи поведеться хтось з її однокласників. Завдання розіслала вісьмом одноліткам та відреагувала тільки одна потерпіла.

Зараз поліцейські з’ясовують усі обставини події. Вирішується питання щодо відповідальності батьків неповнолітньої учениці. 

Відділ комунікації поліції Миколаївської області 

 

936 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4