Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

На Миколаївщині досліджуватимуть сире молоко відповідно до міжнародних стандартів

НОВИНИ, Суспільство 08.08.2018

Всього ж в програмі братимуть участь 4 регіони – Вінницька, Миколаївська, Полтавська і Харківська області.

Про це стало відомо на тренінгу по кращим практикам виробництва молока, який пройшов в Миколаєві за участю представників молокопереробних підприємств-партнерів швейцарсько-українського проекту з безпеки молока.

Про це повідомили в прес-службі Держспоживслубі України.

Так, у рамках Проекту завершується закупівля обладнання для Миколаївської регіональної лабораторії Держпродспоживслужби, що дозволить здійснювати дослідження сирого молока відповідно до міжнародних стандартів, зокрема на основні критерії: кількість соматичних клітин (КСК), загальне бактеріальне обсіменіння (ЗБО), точка замерзання й відсутність інгібіторів.

Проект розробляє ІТ-систему «Молочний Модуль» для автоматичного збору результатів досліджень, підрахунку середнього геометричного значення для ЗБО та КСК та у разі виявлення невідповідностей за критеріями повідомлятиме як виробника, так і компетентний орган, як і передбачено ст. 40 Закону України №2042-VIII від 18.05.2017.

Також цією статтею передбачено, що державному контролю підлягають господарства, де утримуються тварини, з метою перевірки дотримання операторами ринку гігієнічних вимог, встановлених законодавством про харчові продукти. Спеціальні гігієнічні вимоги на разі не є чинними і містяться в проекті Наказу Мінагрополітики щодо вимог до контролю операторів ринку щодо гігієни молока та молочних продуктів при їх виробництві та введенні в обіг (проект Наказу розроблений Проектом з безпечності молока).

Окрім цього, проект Наказу містить критерії придатності сирого молока для введення в обіг та мінімальну періодичність їх контролю оператором, як того вже вимагає чинне законодавство.

 

 

  

914 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4