Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Миколаївські поліцейські затримали наркоугруповання, яке торгувало метадоном

Кримiнал 25.03.2021

За місяць зловмисники збували до 10 000 доз, а їхній заробіток сягав півмільйона гривень. До складу злочинної групи входили шестеро осіб віком від 31-го до 52-ох років. Організували наркобізнес дві жінки з Южноукраїнська, а метадон їм на замовлення постачав одесит. У результаті ряду обшуків правоохоронці вилучили наркотичні засоби,  мобільні телефони, чорнові записи з клієнтською базою, грошові кошти та інші речові докази. 

Наркозбувачів затримали 23 березня під час спецоперації, яка проводилась за силової підтримки спецпідрозділу КОРД і роти поліції особливого призначення, слідчими Слідчого управління (детективами), оперативниками Управління боротьби з наркозлочинністю в Миколаївській області ДБН НПУ та співробітниками Управління карного розшуку із залученням кінологів зі службовими собаками, криміналістів та під процесуальним керівництвом прокуратури. 

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що організували наркобізнес дві жінки 43-ох та 45-ти років. На території м. Южноукраїнськ та у Первомайському районі вони налагодили торгівлю метадоном. Дилерки контролювали діяльність членів групи та розподіл грошових коштів, а чоловіки, які на них працювали, здійснювали охорону і контроль за особами, залученими до роздрібного збуту наркотичних засобів. На замовлення організаторок наркотики їм постачав 52-річний житель Одеси. Відомо, що за місяць угруповання могло збути до 10 000 доз, а кількість їхніх клієнтів перевищувала 100 осіб. 

Одночасно правоохоронці провели 10 обшуків за місцями мешкання фігурантів де вилучили декілька літрів метадону,  а також мобільні телефони, банківські і скреч-карти, стартові пакети різних мобільних операторів, якими користувались наркозбувачі під час незаконної діяльності, чорнові записи з розподілом доходів між учас групи та клієнтською базою, грошові кошти та інші речові докази.

Четверо зловмисників, у тому числі одна з лідерок, були затримані в порядку ст. 208 КПК України. Затриманим за процесуальної підтримки прокуратури вже повідомлено про підозру за збут наркотичних засобів за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України) та найближчим часом обиратиметься запобіжний захід. Санкція інкримінованої статті передбачає до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Стосовно інших осіб, причетних до збуту метадона, тривають процесуальні дії. 

Відділ комунікації поліції Миколаївської області 

Немає тегів:

1046 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4