Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Країна потребує тюнерів

Довкілля, НОВИНИ, Технології 21.06.2018

Регулятор закликає дистриб’юторів цифрового обладнання збільшити постачання тюнерів і телевізорів для прийому цифрового сигналу.

У зв’язку із наближенням термінів вимкнення аналогового телевізійного мовлення Національна рада звернулася до дистриб’юторів найбільших торгових марок, які постачають на український ринок перетворювачі цифрового сигналу, аби вони максимально забезпечили торгові мережі необхідним обладнанням.

Нещодавно Кабінет Міністрів України вніс зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України (постанова від 09.06.2006 № 815),  якими передбачено з 31 серпня 2018 року припинення використання в Україні радіотехнології «аналогове телевізійне мовлення», для міста Києва й Кіровоградської області таке вимкнення  відбудеться на місяць раніше – 31 липня.

Зважаючи на ці обставини, регуляторний орган у сфері телерадіомовлення звернувся листами до таких компаній, як ТОВ «НВК «Ромсат», ТОВ «Стронг Юкрейн», «Comfy», «Eldorado», «Rozetka», групи компаній «Фокстрот» (ТОВ «САВ-Дістрибьюшн»), і попросив зважити на можливе різке збільшення попиту серед населення на тюнери й телевізори, які можуть приймати ефірне телебачення у стандарті DVB-T2 (MPEG-4),- повідомляє Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення.

Також Національна рада звертається і до дрібних постачальників цифрового обладнання з проханням врахувати ситуацію на вітчизняному ринку та подбати про наявність у роздрібних мережах тюнерів і телевізорів різних цінових категорій – від найдорожчих до найдешевших, аби максимально задовольнити попит населення на необхідне оснащення для прийому цифрового телевізійного сигналу.

Також Національна рада звертає увагу дистриб’юторів на необхідність постачання на український ринок приймачів для цифрового радіо у стандарті DAB+. Оскільки в Україні повноцінно запрацював мультиплекс цифрового радіо, і 9 радіостанцій розпочали мовлення. Незабаром до них приєднаються ще 5 компаній, які стануть переможцями у оголошених конкурсах на цей вид мовлення.

Читайте також: Смена оператора без потери номера. IT-Vsesvit

5432 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Кві    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4