Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

“Гра скликає друзів”. Первомайці популярізують традиційні народні ігри

НОВИНИ, Освіта 22.06.2018

Протягом двох тижнів червня проводився міський фестиваль ігрових програм «Гра скликає друзів», ініціатором якого виступила Первомайська міська централізована бібліотечна система.

Мета Фестивалю: відродження, збереження і розвиток українських народних традицій; формування інтересу до народної гри; популяризація традиційних народних ігор, кращих зразків народної творчості;  залучення широкого кола школярів до вивчення фольклору.

Завдання Фестивалю : відродження та впровадження народних ігор та забав у практику роботи; підвищення якості і розвиток нових форм ігрового розважального дозвілля;
удосконалення прийомів активізації аудиторії; використання різноманітних художньо-виразних засобів у проведенні розважально-ігрових програм; поповнення репертуару змістовними сюжетно-ігровими сценаріями, програмами та композиціями; оновлення змісту тематичних сюжетно-ігрових програм.

Фестиваль проводився в пришкільних таборах відпочинку та міському таборі відпочинку «Гард».  На жаль у фестивалі взяли участь не всі пришкільні табори і не всі звернули увагу на мету і завдання фестивалю.

Та все ж варто відмітити активних учасників, які провели ігрові програми  в таборах відпочинку.

Найкращу ігрову програму підготували вихователі зі своїми учнями із пришкільного табору загальноосвітньої школи №5. Вони дотримались всіх норм, викладених у Положенні. В ігровій програмі «З Україною в серці» -автор Ольга Ігорівна Мещерякова – взяли участь всі діти табору відпочинку і всі вихователі. Були підготовлені ігрові станції, на яких діти вивчали українські народні ігри.

У пришкільному таборі загальноосвітньої школи №12 пішли іншим шляхом. Вони провели свій відбірковий тур, у якому взяли участь всі загони. А переможці показали ігрову програму «Ігри на вигоні» автор  Аліна Петрівна Подлісецька.

Слід відмітити прекрасну підготовку до показу ігрової програми «Спортивний фестиваль» в пришкільному таборі загальноосвітньої школи №11. Начальник табору Ірина Олександрівна Шевчик забезпечила все необхідне не лише для своїх вихованців, але й для гостей із табору відпочинку загальноосвітньої школи №2, які показали «Козацькі забави»  автор Ірина Олегівна Славінська.

Хочу подякувати за участь у Фестивалі також учасникам пришкільних таборів загальноосвітньої школи №3 (Людмила Миколаївна Притиковська ) та загальноосвітньої школи №4 (Наталія Анатоліївна Пасічник та Неля Григорівна Корабліна).

Особливо хочу подякувати працівникам ДЮЦНВ Ксенії Миколаївні Іщенко , яка провела дві ігрові програми в таборі відпочинку «Гарт» та Наталії Дем’янівні Капапцині, за допомогу в організації фестивалю, а також бібліотекарю міської дитячої бібліотеки Тетяні Володимирівні Романчук , організатору двох ігрових програм.

Отже

I місце присуджується вихованцям пришкільного табору загальноосвітньої школи №5

II місце –вихованцям пришкільного табору загальноосвітньої школи №12

III місце — вихованцям пришкільних таборів загальноосвітніх шкіл №2 та №11

Дякуємо всім учасникам! Сподіваємось, що Фестиваль ігрових програм «Гра скликає друзів» стане традиційним та вже наступного року збере кращих «ігровиків» навчальних закладів міста на справжнє свято дитинства і розваг!

В.о. директора Первомайської міської ЦБС А. Григоренко

Читайте також: Лікарі подали гарний приклад. Змагаються працівники охорони здоров’я

 

1228 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4