Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

“Доступних ліків” вистачає не всім первомайцям (фото)

НОВИНИ, Охорона здоров'я, Суспільство 02.11.2018

До редакції газети ТВ «Всесвіт» зателефонували обурені мешканці Первомайська. Первомайці поскаржилисяся на відсутність виписаних препаратів по програмі «Доступні ліки» та величезну чергу в центральній аптеці міста.

Кореспонденти виїхали на місце події, аби дізнатись через що виникла така ситуація. І дійсно в аптеці було повно народу.

Мешканець Первомайська Микола Іванович слабує на цукровий діабет. На ліки він витрачає більшу половину своєї пенсії. Тепер чоловік тішиться, що завдяки програмі “Доступні ліки” зможе заощадити бодай тисячу гривень. Але через неналагоджену систему видачі медпрепаратів в більшості випадків він не може отримати виписані лікарем препарати.

В аптечній черзі журналістам розповіли, що деякі люди сидять тут від ранку, а був також випадок, що літній жінці довелося викликати швидку. Пенсіонерку забрали лікарі із підозрою на інфаркт.

Дуже багато обурення викликав у мешканців міста той факт, що через недолугість влади та проведення реформ усе місто було «загнане» в одну аптеку. Деяким дуже не зручно добиратися, комусь довелося покинути вдома хворих батьків і дітей, аби простояти в черзі більше чотирьох годин і отримати відповідь: «Ці ліки вже закінчились».

Одна із присутніх у черзі жінка, Марія Олегівна, зазначила: «Потрібно, аби ліки видавали у будь-який день, а так доводиться на початку місяця бігти, аби встигнути отримати препарати. Адже потім їх може не бути, або ж знову будуть якість технічні негаразди з їх отриманням»

Загалом усі присутні виказували сподівання на те, що в найближчий час все ж вирішиться питання і кожен хто потребує життєво необхідних медикаментів зможе їх отримати не лише в аптеках, а й в своїх сімейних амбулаторіях. Це значно б розвантажило місто та зняло б громадське обурення.

Читайте також: Первомайський ринок працюватиме у суботу

 

  

952 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4