Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Дитині, яка має конфлікт із законом, державою надається «другий шанс»

НОВИНИ, Суспільство 15.08.2018

Спеціально уповноваженими, ювенальними прокурорами здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях про скоєння кримінальних правопорушень неповнолітніми.

Процесу досудового розслідування та судового розгляду кримінальних проваджень вказаної категорії завжди приділяється особлива увага, оскільки неповнолітні, які вчинили те чи інше кримінальне правопорушення, зазвичай, вчиняють їх вперше, також вперше у їхньому житті складається ситуація, під час якої неповнолітній бере участь у проведенні слідчих дій, судових засіданнях тощо. Для нього все це нове та незнайоме, лякає його.

У переважній більшості випадків неповнолітні підозрювані та обвинувачені у повній мірі розуміють та усвідомлюють негативні наслідки свого вчинку та роблять для себе належні висновки, разом з тим, у разі застосування до неповнолітнього занадто суворого покарання, його нестійка психіка може отримати «травму», що має своїм наслідком у подальшому вчинення непрогнозованих вчинків.

Для цього, під час судового розгляду кримінальних проваджень стосовно неповнолітніх, щодо кожного з них індивідуально вирішується питання про можливість застосування таких заходів (покарань), які б суттєво не змінювали звичний для неповнолітнього спосіб життя. І такий механізм існує.

Відповідно до чинного законодавства, до неповнолітніх, які вчинили злочини невеликої та середньої тяжкості можливо застосувати примусові заходи виховного характеру, які суттєво за своєю правовою природою відрізняються під покарання і не мають, на відміну від покарання, своїм наслідком наявність судимості.

Дітям які вперше вчинили не тяжкі злочин, державою надається «другий шанс». Головне вміло ним скористатися.

   

770 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Кві    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4