Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Чому всі хворі із симптомами застуди чекають в одній черзі: коментує заступник головного лікаря

Суспільство 07.10.2021

З початком сезону ГРВІ кількість людей, які відчувають симптоми застуди, миттєво зростає.

Для встановлення діагнозу доведеться звертатися до окремого кабінету, а не до свого сімейного лікаря. Непорозуміння, сварки, скарги на гарячі лінії та у соціальних мережах. І це можна зрозуміти, бо знову в одній «живій» черзі і той, хто з підвищеною температурою активно чихає й кашляє, і той, у кого розболілася голова та першить у горлі. Чому так відбувається? Із запитанням про організацію прийому пацієнтів із ознаками застуди Гард.City звернувся по коментар до заступника головного лікаря по медичному обслуговуванню населення КП «ПМЦПМСД» В’ячеслава Письменюка.

6 жовтня 2021 року під кабінетом №123 Первомайської міської поліклініки

Коментує заступник головного лікаря по медичному обслуговуванню населення В’ячеслав Письменюк

Згідно рекомендацій Міністерства охорони здоров’я та обласного управління охорони здоров’я, потрібно розділити пацієнтів з ознаками застуди (у кожного з них ми маємо підозрювати COVID-19) та інших пацієнтів.

Пацієнти із застудою мають мати окремий вхід до лікувального закладу. Крім того, медичні працівники приймають таких пацієнтів, одягнувшись у спеціальні засоби захисту.

Щоб виконати ці умови, у міській поліклініці було «переселено» працівників кабінету «Довіра» до інших приміщень та звільнено праве «крило» першого поверху поліклініки. Там було створено всі необхідні умови для прийому пацієнтів: проведено ремонт двох кабінетів для прийому пацієнтів та зони очікування, відремонтовано вхідні сходи, замінено вхідні двері, закуплені нові меблі.

Такий прийом організований і в інших амбулаторіях міста, але найбільший резонанс отримала ситуація в поліклініці — через те, що там знаходяться 2 найбільші амбулаторії міста, і, відповідно, й більша кількість пацієнтів.

Наразі при великій кількості пацієнтів ми залучаємо до прийому двох лікарів та двох медичних сестер, третя медсестра відбирає ПЛР в окремому приміщені.

Ми розуміємо незручності, коли пацієнт не може потрапити до свого лікаря, але так працює вся Україна. Якщо дозволимо вільний прийом, то буде відбуватись інфікування пацієнтів з цукровим діабетом, бронхіальною астмою, здорових дітей тощо. Тоді вже скаржитись будуть вони.

Наразі якщо пацієнти з ГРВІ знаходяться в одній черзі, дотримуються дистанції, одягнуті в маски, користуються антисептиком, то інфікуватись вони не повинні, а це є основним.

Ситуація у поліклініці моніториться постійно, я і головний лікар там буваємо майже щодня та реагуємо на проблеми що виникають.

Немає тегів:

2863 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4