Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Акція до Дня захисту тварин: лише на перетримках чекає на нових господарів понад 300 котів і собак

Суспільство 05.10.2021

4 жовтня 2021 року до Всесвітнього дня захисту тварин «Територія добра» провела акцію, спрямовану на допомогу безпритульним тваринам та підвищення обізнаності населення про відповідальність за порушення законодавства про захист тварин від жорстокого поводження.

Акцію анонсували у соціальних мережах заздалегідь. Поблизу«Гарнізонного» ринку розташувався намет, біля якого розмістили стенд із фотографіями тваринок, які шукають дім, та контактами волонтерів. Тут можна було отримати листівки щодо відповідальності за порушення законодаства та пожертвувати кошти на безпритульних тваринок, повідомляє Гард.City.

На жаль, кількість безпритуьних у місті щодня зростає. Попри те, що Первомайськ наразі уже перебуває у черзі на допомогу від ТОВ «Чотири лапи Україна» щодо стерилізації тварин, проблему так швидко вирішити не вдасться. Адже поруч, окрім міських безвідповідальних громадян, чимало сіл, де люди досить негативно ставляться до стерилізації.

Голова ГО «Територія добра» Олена Смашнюк зазначила, що саме ринкові дні, коли до Первомайська з’їжджаються з усіх усюд, для зооволонтерів стають справжнім випробуванням:

“Моя мрія — то уроки милосердя у школах “

Моя мрія — то уроки милосердя у школах, коли б дітям розповідали про те, що кожна жива істота відчуває біль, кожна хоче жити та ми не вправі через особисті вподобання позбавляти її життя. Наразі у місті ми опікуємося величезною кількістю тварин. Шукаємо домівки цуценям та кошенятам, дорослим тваринам, тим, кого викинули на вулицю колишні господарі. Адже вони не пристосовані до життя на вулиці та живуть дуже недовго.

«Добрих ручок» уже давно не вистачає, навіть ті, кого тимчасово взяли на перетримку, затримались там ненадовго

У нас є дві тематичні групи у фейсбуці, власне ГО «Територія добра» та «Кіт і пес. Первомайськ»,де ви можете дізнатися про те, як дійсно складаються справи із безпритульними тваринами у Первомайську. Сподіваюся, чиїсь оченята зможуть зазирнути у вашу душу настільки, що одне крихітне сердечко битиметься для вас та вашої домівки».

Наразі волонтери сподіваються, що зможуть долучити до роботи сільські громади, адже в іншому випадку проблема для Первомайська (і саме для нього) залишиться. Далі буде.

Немає тегів:

2286 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4