Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

«Золото», «срібло» та дві «бронзи». Первомайські хортингісти повернулися з Чемпіонату Європи

НОВИНИ, Спорт, Суспільство 22.11.2018

Понад пів тисячі спортсменів з 15 країн зібралися у Трускавці на чемпіонат Європи з хортингу.

З 15 до 18 листопада на Львівщині у готельному комплексі «Карпати» проходить чемпіонат Європи з хортингу у вікових категоріях – «дорослі», «юніори» «кадети», «юнаки», «молодші юнаки» в таких розділах: «двобій», «форма», «показовий виступ». Учасники представили такі країни, як: Латвія, Литва, Азейбарджан, Білорусь, Австрія, Словаччина, Польща.

Первомайську районну федерацію хортингу представили 6 спортсменів. За словами тренера Руслана Голісевича, змагання видалися для них усіх складними, бо задля потрапляння у відповідні вікові категорії хортингістам довелося «зганяти» вагу. Так, спортсменам довелось втратити подекуди до 10 кілограмів.

Першим на хорті виступив Рустам Почтаренко. Саме через перебір усього на 700 граммів ваги хлопець потрапив до категорії, в якій усі були важчими від нього в середньому на 5 кг. Це у підсумку позначилось на результаті, Рустам увійшов до шістки найсильніших, але на більше забракло сил. Відтак – є над чим замислитись та попрацювати на майбутнє.

Наступною з первомайців виступала Валерія Боровик. Перший бій вона перемогла з різницею у 3 очки, зрештою, дісталася фіналу, в якому розгорнулася справжня драма. В одному з епізодів Валерія потрапила на больовий прийом ліктя і витримала нестерпний біль 30 секунд, після чого відповіла суперниці комбінацією в партері та провела задушливий прийом на шию. Таким чином, поєдинок було завершено достроково і Валерія Боровик стала чемпіонкою Європи! Це притому, що 12-річна дівчина, як потім з’ясувалось, перемогла попри розрив зв’язок ліктя. Інакше, як чемпіонства, нічому було бути.

Ще один представник первомайської делегації – Павло Кузін вдало провів перші поєдинки, але як слід постаратися довелося у фінальній частині. У боротьбі за «бронзу» чемпіонату Павло теж став жертвою больового на лікоть і теж майже пів хвилини демонстрував силу духу та незламність. Бо ж хлопці тиснуть таки сильніше, ніж дівчата. Але, так само, як і Валерія Боровик, Павло вистояв і у підсумку здобув нелегку перемогу, потрапивши на п’єдестал пошани.

Далі спробував свої сили Костянтин Довгополий. Для хлопця цей чемпіонат був дебютним на такого рівня змаганнях, але окрім набутого досвіду Костянтин виборов і бронзову медаль.

Василь Куріпко теж дебютував на європейському рівні, отже попри усі намагання за підсумками двох важких поєдинків не зміг досягти високої мети. Натомість – отримав безцінний досвід.

Нарешті, останнім з-поміж спортсменів Первомайщини на хорт вийшов Роман Кутецький. Його поєдинки стартували вже далеко по опівночі. Хортингіст з Первомайського району провів три видовищних, яскравих двобої, дістався фіналу, однак, в останньому бою Романові забракло сил, і давши гідну відсіч суперникові, він завоював «срібло» чемпіонату Європи.

Від імені делегації та від себе особисто тренер збірної Первомайського району Руслан Голісевич висловив подяку усім тим, хто допоміг здійснити поїздку до Трускавця. Цей внесок у майбутнє молоді, зазначив спеціаліст, важко переоцінити.

Володимир Галузінський

Читайте також:У Первомайську відбувся турнір з міні-футболу

  

1013 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4