Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Завдяки первомайським прокурорам було затримано юнака, що вживав наркотики в дитсадку

Кримiнал, НОВИНИ, Суспільство 23.10.2018

До суду скеровано обвинувальний акт щодо молодика, який вільно пересувався по місту Южноукраїнськ з наркотичним засобом за плечима.

Южноукраїнським відділом Первомайської місцевої прокуратури з урахуванням зібраних у кримінальному провадженні доказів 19 жовтня цього року до Южноукраїнського міського суду скеровано обвинувальний акт щодо 21-річного мешканця міста, який крокував містом, зберігаючи при собі для власного вживання наркотичний засіб – опій ацетильваний, чим вчинив злочин, передбачений ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України – незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту, повідомляють в Первомайській прокуратурі

Досудовим розслідуванням встановлено, що 23 липня, у вечірній час, молодик, поклавши у наплічний рюкзак скляну пляшку з вищевказаним наркотиком, прийшов до колишнього дитячого навчального закладу. Так працівниками поліції в ході особистого огляду зловмисника виявлено зберігання ним опію ацетильованого, який вилучено та направлено до експертної устави для дослідження.

Проведеною судово-хімічною експертизою підтверджено наркотичні властивості вилученою у молодого чоловіка рідини.

Відповідно до ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів карається позбавленням волі до трьох років.

Довідково: незаконним придбанням наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів вважається їх купівля фізичною особою за відсутності рецепту лікаря, обмін на інші товари або речі, прийняття як плати за виконану роботу чи надані послуги, позики, подарунка або сплати боргу, привласнення знайденого наркотичного засобу.

Незаконним придбанням також є збирання залишків наркотиковмісних рослин на пожнивних земельних площах після зняття з них охорони, на земельних ділянках громадян, а також збирання таких дикорослих рослин чи їх частин на пустирях.

Незаконним зберіганням є дії, пов’язані з фактичним незаконним (законним може бути тільки за рецептом лікаря) перебуванням наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів чи прекурсорів у володінні особи (вона може тримати їх при собі, у будь-якому приміщенні, сховищі або в іншому місці).

Читайте також:Чоловіку, який відкрив офіс автомобільних шахраїв у Первомайську, призначили 3 млн гривень застави

  

960 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4