Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Заробітну плату держслужбовцям збільшать: Уряд погодив зміни до Закону

Економіка 11.11.2021

На засіданні 10 листопада 2021 року Уряд погодив внесення змін до Закону України «Про державну службу». Документом змінюють порядок нарахування заробітної плати держслужбовцям. Що саме пропонують запровадити, читайте.

У пояснювальній записці зазначено, що заробітна плата на посадах державної служби залишається нижчою за мінімальну та є неконкурентною у порівнянні з ринковою, повідомляє Гард.City.

За просту некваліфіковану роботу (обслуговуючий персонал) передбачено вищу заробітну плану, ніж на посадах державної служби з високим рівнем відповідальності, значними обмеженнями і вимогами до особи.

При цьому збільшення розміру мінімальної заробітної плати з 1 січня 2021 року до 6000 гривень не поширилося на державних службовців, що створює несправедливе соціальне розшарування в оплаті праці. Мінімальний розмір посадового окладу державного службовця залишився на рівні 4 540 грн (що дорівнює 2-м прожитковим мінімумам працездатних осіб станом на 1 січня 2021 року).

Що пропонують

Новий проєкт закону передбачає, що заробітна плата держслужбовців складатиметься з двох частин:

  • сталої заробітної плати — посадового окладу, надбавки за вислугу років, надбавки за ранг державного службовця, грошової допомоги, що виплачується з наданням щорічної основної оплачуваної відпустки;
  • варіативної заробітної плати — премії за результатами щорічного оцінювання службової діяльності, місячної та квартальної премії, компенсації за додаткове навантаження та за вакантною посадою.

Розмір місячної премії державного службовця не зможе перевищувати 30 відсотків, а квартальної — 90 відсотків розміру його посадового окладу за фактично відпрацьований час протягом місяця або кварталу, за який виплачується премія.

Законом пропонується закріпити мінімальний розмір посадового окладу. Мінімальний розмір посадового окладу на посадах державної служби в державних органах, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, районів у містах, не зможе бути менше двох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом.

Надбавку за вислугу років на державній службі пропонують затвердити на рівні 2% посадового окладу державного службовця за кожний календарний рік стажу державної служби, але не більше 30% посадового окладу.

Передбачили виплати за додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов’язків тимчасово відсутнього державного службовця або у зв’язку з виконанням обов’язків за вакантною посадою державної служби.

Набрання чинності законом в цілому передбачене з 2023 року. Переглянути більше документів можна за посиланням.

Немає тегів:

16582 всього переглядів, 7 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4