Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

За відвідувачів без маски штрафуватимуть підприємців: є Закон

Суспільство 21.12.2020

Українці продовжують ставитися поблажливо до маскового режиму. Від продавців у магазинах чуємо: «А він зайшов без маски, що я йому зроблю!» Відтепер робити доведеться, бо ухвалили чималі штрафи. Хто і за що платитиме, читаємо далі.

Як повідомляє Гард. City, 17 грудня 2020 року Верховна Рада ухвалила зміни до Закону «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», а саме до ст.ст. 46, 47.

Хто відтепер може бути притягнений до відповідальності за відсутність маски у відвідувача?

Штрафи встановлюються для юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців.

У яких випадках можуть накласти штраф:

  • за допуск особи у громадські будинки, споруди, де здійснюється обслуговування населення, та громадський транспорт у період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, без попередження, донесеного в будь-якій формі та в будь-який спосіб, про необхідність одягнути засіб індивідуального захисту органів дихання, зокрема респіратор або захисну маску, що закриває ніс та рот, у тому числі виготовлений самостійно, та/або
  • за відсутність реагування на перебування в таких місцях осіб без вдягнутих засобів індивідуального захисту (усне зауваження про необхідність одягнути засіб індивідуального захисту, припинення обслуговування, виклик представника Національної поліції з повідомленням про адміністративне правопорушення).

Яким може бути розмір штрафу

Фінансові санкції за порушення закону передбачені у вигляді штрафу у розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Хто зможе накладати штраф

Складати постанови про накладення штрафів та застосування фінансових санкцій уповноважені посадові особи територіальних органів центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення.

Про прийняття нормативного акту повідомили на сайті Верховної Ради, поки текст доступний у вигляді проєкту на сторінці реєстраційної картки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пьяный николаевец стрелял в соседей и попал в 10-летнего мальчика

Немає тегів:

23993 всього переглядів, 18 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4