Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

За півтора місяці у Первомайську на кір захворіли 25 дітей та 20 дорослих – офіційна статистика

НОВИНИ, Охорона здоров'я 16.03.2018

Лікар нарікає, що первомайці звертаються по допомогу лише на пізніх стадіях захворювання.

Докладно інформує містян про стан справ завідувач відділення організації епідемічних досліджень та моніторингу ПМРВЛД Віталій Мороз.

Первомайський міськрайонний відділ лабораторних досліджень інформує про те, що за період з 2 лютого по 14 березня цього року з лікувально-профілактичних установ міста отримано екстрені повідомлення на 45 випадків захворювання на кір, з них 25 дітей та 20 дорослих.

За клінічними ознаками госпіталізовано 38 хворих, у 7 хворих захворювання протікало в легкій формі і їх лікування проводилось амбулаторно. Захворювання зареєстровано в 6 школах міста, де захворіло 14 дітей. Серед дітей, які відвідують дитячі дошкільні заклади, зареєстровано 1 хворого.

Значна частина хворих звертається за медичною допомогою на пізніх стадіях захворювання, при появі висипки на шкірі. Звернення за медичною допомогою на ранніх стадіях захворювання, коли є лише ознаки запалення слизових оболонок ротової порожнини, носоглотки, дозволяє своєчасно розпізнати захворювання на кір, а отже і розпочати лікування, що сприяє більш легкому перебігу захворювання.

Діти раннього віку, а також хворі з тяжким перебігом захворювання підлягають обов’язковій госпіталізації. Крім того підлягають госпіталізації хворі на кір, які проживають сім’ях, де є діти та при несприятливих матеріально-побутових умовах.

Треба пам’ятати, що вірус кору від хворої людини передається повітряно-краплинним шляхом. Збудник захворювання з потоком повітря переноситься на значні відстані, через вентиляційні шахти може проникати з квартир  нижніх поверхів до квартир верхніх поверхів.

У разі підвищення температури тіла, появи катаральних явищ в порожнині рота, носоглотки, треба викликати дільничого медичного працівника. Хворого необхідно ізолювати в окрему кімнату, виділити йому посуд, предмети особистої гігієни. Не допускати відвідування хворим громадських місць, дитячих закладів. На період епіднеблагополуччя необхідно обмежити проведення шкільних олімпіад, конкурсів, загальноміських змагань.  Єдиним надійним засобом в профілактиці захворювань на кір є профілактичні щеплення. В даний час лікувально-профілактичні установи міста та районів забезпечені вакциною проти кору.

Читайте також: У Первомайську та районі зафіксовано нові випадки захворювання на кір

 

988 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4