Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

З ким сьогодні зустрінуться первомайці? Докладніше про лідера Національного Корпусу Андрія Білецького

НОВИНИ, Події 12.07.2018

12 липня у Миколаєві та Первомайську лідер Національного Корпусу Андрій Білецький проведе зустрічі з місцевою громадою.

Білецький виявився єдиним комбатом з 2014 року, який сформував політичну партію (Національний Корпус) та продовжує займати помітну роль в політичному житті країни. Проявивши себе на війні, він не розгубився в цивільному житті та став ініціатором цілого ряду громадських проектів.

Що потрібно знати про Андрія Білецького, які теми будуть підняті на зустрічах та чому ці події в місті не можна пропустити?

Громадський діяч

Революція Гідності та активна фаза російсько-української війни в 2014 році дали можливість частково оновити політичну еліту України. Люди, які роками відсувалися олігархічними проектами від широкої участі в політичних процесах, завдяки проявленому героїзму на Майдані або на Донбасі завоювали народну підтримку без мільйонних виборчих кампаній. Частина з них стала народними депутатами. Андрій Білецький є саме такою людиною.

Він народився в 1979 році у Харкові. В 2001 році закінчив з відзнакою історичний факультет Харківського Національного Університету ім. В.Н.Каразіна, отримавши фах військового історика.

З 2006 року Андрій Білецький очолював організацію «Патріот України», яка в 2011 році стала найбільшою українською молодіжною організацією на Сході і Центрі України. Головна її діяльність полягала у боротьбі за національну єдність і соціальну справедливість в Україні проти корумпованої влади Ющенка та ще більш корумпованої проросійської диктатури Януковича.

В 2011 році підконтрольна Москві СБУ запроторила Андрія Білецького та його найближчих помічників до в’язниці. Проте, достатньо доказів сфальшувати спецслужбовцям не вдалося, тому весь час він утримувався за ґратами без винесеного вироку. Після перемоги Революції Гідності 25 лютого 2014 року Білецький вийшов на волю згідно з постановою Верховної Ради України № 4202 «Про звільнення політвʼязнів».

 

Командир першого українського добровольчого загону

Ситуація в Україні була надзвичайно загрозливою – в Криму та східних областях України, контрольованих Партією Регіонів почався хаос, який щедро оплачувався з Москви. Президент Російської Федерації Володимир Путін задумав відколоти від України Лівобережжя, Крим і Причорномор’я, утворивши купу «народних республік», але не зміг. На заваді йому став український добровольчий рух. Біля його витоків стояв Андрій Білецький. З учасників Правого Сектору, Самооборони Майдану та футбольних ультрас в останні дні лютого 2014 він створив український бойовий загін. Вже через 3 дні після виходу на волю,  28 лютого 2014, Андрій Білецький очолив розгром центру сепаратизму в Харкові – клуб «Оплот», а 1 березня брав участь у обороні від сепаратистів Харківської обласної державної адміністрації. Після неї бойовий загін було переформатовано в партизанський загін «Чорний Корпус». Назва була обрана для протиставлення російським зеленим чоловічкам, які в той час захоплювали Крим без жодного опору з боку офіційного Києва. В народі бійців «Чорного Корпусу» прозвали «чорними чоловічками».

Андрій Білецький і його бійці опівночі 10 березня захопили керівника Антимайдану Луганська, Арсена Клінчаєва, який проголосив створення т.зв. «Луганської Народної Республіки» і захопив Луганську обласну державну адміністрацію. Від правосуддя тоді ватажка сепаратистів врятувала нерішучість місцевого управління МВС. Клінчаєв був переданий правоохоронцям, які замість того, щоб його віддати під суд, просто відпустили. Наслідки цього рішення нам відомі.

Саме Білецький був першим українським командиром, який прийняв бій проти російського агресора. 14-15 березня російські найманці за допомогою харківського Антимайдану намагалися взяти штурмом штаб «Чорного Корпусу», який базувався в Харкові на вул. Римарській 18. Тоді проти 32-х захисників штабу, озброєних мисливською та травматичною зброєю, було близько тисячі росіян і місцевих сепаратистів, озброєних автоматичною зброєю. В ході перестрілки нападники втратили 2 осіб загиблими. Андрій Білецький не втратив жодного бійця. Ця перемога і подальша боротьба з сепаратистами на вулицях Харкова призвели до знищення проекту т.зв. «Харківської Народної Республіки».

Командир батальйону «Азов»

 

В кінці березня 2014 року Андрій Білецький перемістив штаб «Чорного Корпусу» до київського готелю «Козацький». Після очищення від російської загрози Харківщини, Андрій Білецький зі своїми бійцями виїхав до Приазов’я. Там же Міністерство Внутрішніх Справ запропонувало йому легалізувати партизанський загін у формі батальйону міліції. Так, 5 травня 2014 року 56 «чорних чоловічків» стали  батальйоном «Азов». Київський готель «Козацький» був перетворений на навчально-мобілізаційний центр.

Володимир Путін за будь-яку ціну бажав пробити суходільний коридор до окупованого Криму. Першим кроком до цього було захоплення Маріуполя, що і зробили росіяни 9 травня 2014 року. Формально в Маріуполі володарювала т.зв. «Донецька Народна Республіка», а реально – російські найманці. Андрій Білецький чітко розумів, що володіння ворогом півмільйонним індустріальним центром з великим портом є неприпустимим. В червні він розпланував операцію зі звільнення міста і 13 червня особисто очолив сотню азовців, які пішли на штурм ворожого укріпрайону. В 2-х годинному бою легкоозброєні добровольці за підтримки розрахунку ЗУшки ЗСУ оточили та розбили російських найманців і сепаратистів. Звільнення Маріуполя – це найбільша українська перемога в війні на Донбасі.

5 серпня Андрій Білецький на чолі батальйону «Азов» за підтримки частин ЗСУ звільнив Мар’їнку – передмістя Донецька. З 10 по 20 серпня він брав участь в Іловайській операції. Оцінивши ситуацію вже в перші дні операції, Білецький склав доповідну записку на ім’я начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерала Муженка щодо дуже імовірного оточення українського угрупування в Іловайську. Нажаль, Генеральний Штаб не дослухавсядо думки командира «Азову» – як наслідок Україна отримала Іловайський котел і сотні вбитих та полонених українських воїнів.

Відступивши з-під Іловайська, батальйон «Азов» зосередився на обороні Маріуполя. Порошенко вивів з міста і околиць усі війська. Доля півмільйонного міста і всього Приазов’я знову опинилася в руках Андрія Білецького. За півтора тижня він зумів вибудувати систему оборони, яка витримала наступ регулярної армії Російської Федерації 4-5 вересня 2014 року. Ворог не тільки не взяв Маріуполь, але і був відкинутий з околиць міста.

Завдяки системній роботі в підрозділі та відмінним бойовим показникам батальйону «Азов» Андрій Білецький в кінці вересня добився його розширення у полк і переведення до Національної Гвардії України.

 

Лідер національних сил

Восени 2014 року Андрій Білецький був обраний народним депутатом України. У Верховній Раді він обрав профільний комітет – національної безпеки та оборони, де став заступником голови. Свої повноваження він використав для зміцнення Приазов’я (сектор «М» антитерористичної операції). Після обстрілу російською залповою артилерією Маріуполя 24 січня 2015 року, Андрій Білецький розпочав планування другого українського наступу в Приазов’ї. Для його проведення він особисто прибув до Маріуполя. Операція розпочалася 10 лютого і проводилася переважно силами полку «Азов» з допомогою артилерії та танків Збройних Сил України. Широкинська наступальна операція відбулася під час Дебальцівського котла, відтягнула на себе великі сили російської армії та забезпечила вивід більшої кількості людей та техніки з-під Дебальцевого. З 10 по 15 лютого 2015 року полк «Азов» під командуванням Андрія Білецького звільнив 5 населених пунктів (Широкино, Бердянське, Павлопіль, Комінтернове, Лебединське) і відсунув лінію фронту від Маріуполя на безпечну відстань.

Навесні 2015 року Андрій Білецький заснував і очолив Цивільний Корпус «Азов» – об’єднання ветеранів АТО, волонтерів і громадських активістів. Тоді ж він сприяв створення першого сучасного дитячого табору «Азовець», який на сьогодні є найкращим патріотично-виховним табором в Україні. Його особливістю є системи знижок для дітей з родин бійців АТО. Тільки за літо 2017 року в «Азовці» відпочило 465 дитини.

Восени 2015 року Андрій Білецький став співорганізатором торгівельної блокади окупованого Кримського півострову – була припинена ганебна масова торгівля з окупантом, яку під усілякими приводами не забороняла державна влада.

Українська дипломатія вже 4 рік війни самоусувається від вирішення долі України. Офіційний Київ сподівається на допомогу Франції та Німеччини, які за 4 роки не змогли згуртувати європейські країни проти Російської Федерації та і самі продовжують активно торгувати з Росією.

Україна повинна шукати собі союзників серед країн, які розуміють небезпеку з боку Москви. Тому в липні 2016 Андрій Білецький, будучи членом груп з міжпарламентських зв’язків з Литвою та Польщею, став засновником міжнародної групи сприяння розбудові Балто-Чорноморського союзу. Це буде альтернатива нерішучому та вічно кризовому Європейському Союзу, який вже продемонстрував свою нездатність надати реальну дипломатичну та військову допомогу Україні у її війні з Росією.

14 жовтня 2016 року Андрій Білецький став ініціатором утворення політичної партії Національний Корпус, яка постала внаслідок об’єднання активістів Цивільного Корпусу «Азов», ветеранів АТО, волонтерів, громадських активістів, дрібних і середніх підприємців, футбольних фанатів і тисяч небайдужих громадян, які встигли взяти участь у проектах Цивільного Корпусу.

Навесні 2017 року Андрій Білецький виступив організатором блокади мережі «Сбєрбанку Росії» на території України. Це був унікальний випадок в історії світу, коли державний банк країни-агресора продовжував функціонувати і збільшувати свої активи на території країни, яка захищається від цієї агресії. Більше того, «Сбєрбанк» розпочав працювати з фізичними та юридичними особами на території окупованого Донбасу. На той момент російські банки збільшили свою долю на фінансовому ринку України до 45%. Внаслідок блокади відділень«Сбєрбанку Росії» в столиці та усіх обласних центрах України, він був змушений припинити банківську діяльність на території нашої країни і продати свою українську філію іншим власникам. Таким чином було досягнуто значне послаблення впливу Росії на фінансову сферу України та змито ганьбу з української держави.

4 роки правління Петра Порошенка позначилися поверненням до порядків часів Віктора Януковича і в правоохоронних органах, і в законодавчій, і у виконавчій владі. Замість реформування країни і люстрації злочинних чиновників ми всі побачили профанацію та окозамилювання, замість обіцяного блискавичного закінчення АТО – затяжну окопну війну.

Серйозність ситуації, в якій опинилася Україна, призвела до усвідомлення потреби єднання національних сил. Ініціатором цього процесу став Андрій Білецький. Результатом його зусиль стало підписання в Києві 16 березня 2017 року Національного Маніфесту – союзницького пакту між націоналістичними силами України (Національний Корпус, Правий Сектор, ВО Свобода, С14 та інші).

2017 рік запам’ятався серією вибухів на військових складах на складах поблизу с. Балаклія на Харківщині 23 березня 2017 року та с. Калинівка на Вінниччині 26-27 вересня 2017 року. В обох випадках Андрій Білецький особисто прибув до цих населених пунктів і організував евакуацію населення, патрулювання селищ від мародерів, харчування для евакуйованих і подальше відновлення постраждалих осель. Тоді ж з ініціативних громадян відбулося формування Національних Дружин, до завдань яких, окрім підтримання порядку на вулицях, входить і допомога населенню під час надзвичайних ситуацій.

 

Андрій Білецький сприяв проведенню найбільшого в історії України маршу за традиційну родину 02 червня 2018 року та всеукраїнського проекту «Міцна Родина», який займається організацією родинних свят по усій Україні. Оскільки, попри низку проблем в українській освіті та катастрофою з демографічною ситуацією в країні, українська влада вже 4 рік займається пропагандою сексуальних відхилень (одностатевих стосунків) і навіть впроваджує їх вивчення в навчальні програми, як одну з моделей нормальної родини.

 

Андрій Білецький веде активну законотворчу роботу в Верховній Раді України. Він є автором 40 законопроектів, зокрема Проекту Закону «Про визнання добровольців учасниками бойових дій, їх соціальний і правовий статус», «Про внесення змін до Конституції України (в частині скасування депутатської недоторканності)», «Про правовий статус і соціальні гарантії учасників добровольчих збройних формувань в Україні», «Про внесення змін до Закону України “Про банки і банківську діяльність” (щодо уточнення вимог до учасників, органів управління та контролю, керівних осіб банків та пов’язаних з банками осіб, а також посилення відповідальності банків)» тощо.

Андрій Білецький – це лідер нового типу, для якого на першому місці стоять не слова, а реальні справи.

 

Отже зустрічі з лідером НК Андрієм Білецьким відбудуться:

Первомайськ, 12 липня, 14:00, Міський центр культури та дозвілля ім. Є. Зарницької (пл. Шевченка, 1)

Миколаїв, 12 липня, 19:00, Миколаївський державний Будинок художньої творчості (вул. Фалеївська 7).

Читайте також: Тепер ще більше цікавих місць та маршрутів. Подорожуй Миколаївщиною

 

 

740 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4