Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

З 10 квітня на водоймах Миколаївщини починає діяти нерестова заборона: як довго та які є виключення

Довкілля, НОВИНИ 08.04.2022

Щоб зберегти у належному стані середовища існування, шляхи міграції та місця природного відтворення водних біоресурсів, на Миколаївщині з квітня 2022 починає діяти нерестова заборона. На який період та на яких ділянках не можна рибалити, читайте на Гард.City.

Про введення нерестової заборони повідомили на сайті Управління державного агентства меліорації та рибного господарства у Миколаївській області.

«Період розмноження або нерест — особливий етап у житті водних біоресурсів. Він обумовлений наявністю у водоймі тих сприятливих умов, до яких пристосований даний вид риби. З нерестом риб пов’язані надзвичайно цікаві явища у їхньому житті.

Багато водних біоресурсів перед розмноженням здійснюють так звані «нерестові міграції». Вони зумовлені тим, що кожний вид пристосовується до розмноження в певних умовах, яких немає у місцях відгодівлі. Миколаївський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись нерестової заборониВід того, наскільки успішно та вдало пройде нерест, залежить чисельність риби у наших водоймах та майбутнє рибних запасів. Це дуже важливо в умовах воєнного стану.

Цьогорічна нерестова кампанія відрізнятиметься від класичних, адже наразі ми захищаємо не лише водні біоресурси, а і наших захисників.

Пам’ятаймо, що від нашої єдності та наших спільних дій залежить майбутнє нашої країни».

Повідомити про порушення або отримати додаткову інформацію про нерестову заборону можна за телефоном гарячої лінії відомства: +38 (099) 663-82-00.

Де заборонено рибалити

Отже, з квітня починає діяти нерестова заборона.

Промислове рибальство на водних об’єктах, в таких межах і у такі строки:

  • річка Південний Буг — від Варварівського мосту до забороненого простору Олександрівської ГЕС — з 10 квітня по 10 червня і від забороненого простору Олександрійської ГЕС до села Голоскове — з 10 квітня по 25 червня;
  • річка Інгул — від гирла до північної межі села Чернишовка з придатковою системою — з 10 квітня по 09 липня;
  • річка Інгулець в межах Миколаївської області — з 10 квітня по 15 червня;

Повний перелік заборонених ділянок за посиланням.

Любительське та спортивне рибальство, в таких межах і у такі строки:

  • річка Південний Буг — від впадіння у Бузький лиман (від Варварівського мосту) до села Голоскове — з 10 квітня по 30 травня;
  • річка Інгул — від гирла до північної межі села Чернишовка з придатковою системою — з 10 квітня по 9 липня;
  • річка Інгулець в межах Миколаївської області — з 10 квітня по 15 червня;
  • у Дніпровському лимані (західним кордоном виступає лінія коса Очаківська – коса Кінбурнська) і Бузькому лимані — з 10 квітня по 10 червня;
  • у Дніпровському лимані, на відстані 1,5 км від берега вглиб лиману, на ділянці від нижньої межі Дніпровського забороненого простору до Покровсько-Хуторського лабазу, включаючи всю придаткову озерну систему продовжити з 11 червня по 21 червня;
  • у Березанському лимані — з 10 квітня по 10 червня;
  • у Тилігульському лимані — з 1 травня по 15 червня;

В усіх інших не перерахованих внутрішніх водних об’єктах Миколаївської області, розташованих в зоні контролю Управління Державного агентства рибного господарства у Миколаївській області, заборона діє з 10 квітня по 9 липня.

Виключення існує: відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком або спінінгом з берега у межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ.

Заборонено пересування плавучих засобів (човнів), організацію змагань з рибальства, проведення підводного полювання.

Порушення правил рибальства під час нерестової заборони тягне за собою як адміністративну відповідальність у вигляді накладенням штрафів, так і кримінальну відповідальність, а також відшкодування у повному обсязі завданих збитків.

Що саме заборонили: детальніше

У період нересту заборонено:

  • лов риби та інших водних біоресурсів (окрім виключно любительського рибальства однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком або спінінгом з берега у дозволених місцях, за межами нерестовищ (ознайомитись можна у наказі);
  • організація змагань з рибальства;
  • проведення підводного полювання;
  • проведення у рибогосподарських водних об’єктах та їх прибережних захисних смугах днопоглиблювальних, вибухових, бурових, сейсмологічних робіт, видобуток гравію та піщано-ракушкової суміші, що можуть негативно вплинути на нерестову міграцію та нерест водних біоресурсів;
  • пересування будь-яких плавзасобів на нерестовищах, за винятком транзитного переходу і проходу фарватером, виконання робіт по встановленню бакенів, у випадках надзвичайної потреби (шторм, туман, аварія і т.п.), та суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

З наказом про встановлення весняно-літньої нерестової заборони на лов риби та інших водних біоресурсів у 2022 році можна ознайомитися за посиланням.

Читайте також: Коли у Первомайську завершать опалювальний сезон та на який період нарахують субсидії

 

13065 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4