Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Юний піаніст із Первомайська Микола Таран став фіналістом ODESSA CLASSICS

Мистецтво, НОВИНИ, Освіта, Події 01.06.2018

26-28 травня 2018 року в Одесі відбувся Конкурс молодих українських піаністів ODESSA CLASSICS імені Серафими Могилевської. На відміну від багатьох конкурсів, цей не передбачав вступного внеску. Організовано його було з метою виявлення та підтримки молодих музикантів, сприяння розвитку музичної творчості, збереження національних традицій у сфері професійної музичної освіти, пропаганди вітчизняної виконавської піаністичної школи, формування  високих естетичних потреб молоді та залучення її до культурних та духовних цінностей музичного мистецтва. Проводився він у рамках IV Міжнародного фестивалю класичної музики ODESSA CLASSICS і визначався як творче змагання молодих українських піаністів віком від 11 до 15 років.

Першим етапом конкурсу був попередній відбір учасників по відеозаписах. Усі заявки оргкомітет розглядав у конфіденційному порядку, призначаючи спеціальну комісію, яка визначала кандидатів та рекомендувала їх для участі в конкурсних прослуховуваннях. Другий етап – власне конкурсне прослуховування, що відбулося 26 травня 2018 р. За результатами рішення журі до ІІ туру допускалося не більше 10 конкурсантів.

Наше місто представляв на конкурсі 14-річний вихованець ДМШ № 2 Микола Таран (викладач – Л. Таран).

Коли Микола разом із своїм викладачем (а головне – мамою) вирішили взяти участь в ODESSA CLASSICS, то трохи сумнівалися, адже переважно заявлялися вихованці спеціалізованих шкіл. Проте юнак впевнено пройшов до другого туру, відпрацювавший перший із високим балом, та отримав звання дипломанта.

Допоміг поїхати до Одеси та організувати перебування там керівник фірми «Бізон-Текс» Олександр Миронець, який вже не вперше підтримує обдарованого хлопчину на його творчому шляху.

Миколка не лише отримав диплом, його особливо відзначили організатори. А президент конкурсу О. Ботвінов особисто вручив цінний подарунок. Тож юний музикант сподівається, що зможе і надалі відстоювати честь міста та підкорювати нові творчі вершини.

Аліна Степул

Читайте також: Сьогодні перший день першого літнього місяця!

  

1261 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4