Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

«Є Збройні Сили України – є вільна незалежна Україна»: військові — первомайським школярам

Суспільство 06.12.2021

«Є Збройні Сили України – є вільна незалежна Україна», — під таким гаслом пройшла зустріч військовослужбовців в/ч А2183 з учнями 8-9 класів гімназії №1 напередодні Дня Збройних Сил України.

Напередодні Дня Збройних Сил України 2021

У гості до гімназистів завітали майор Олексій Гродецький, заступник командира 1 підрозділу з морально-психологічного забезпечення військової частини А2183, старший солдат Леонід Олександрович Дорошенко та старший лейтенант Ольга Курдюмова, офіцер відділення морально-психологічного забезпечення військової частини.

Олексій Гродецький провів для учнів екскурс в історію українського війська від давньослов’янського періоду до часів незалежності України.

«Уся історія державності України тісно пов’язана з утворенням і розвитком війська. Українські воїни завжди були надійними захисниками, відданими патріотами, для яких честь, свобода і незалежність — основоположні цінності. Є Збройні Сили України — є вільна незалежна Україна», — зазначив Олексій Леонідович. І нагадав, що незалежність, суверенітет і територіальна цілісність України нам дістається великою ціною — життям та здоров’ям захисників країни. Він також відзначив, що сьогодні українці найбільше довіряють армії й волонтерам. І військовослужбовці роблять все можливе, щоб і надалі тримати цю високу планку довіри.

Військові прийшли до школярів не з порожніми руками. Справжню зацікавленість у старшокласників викликав автомат Калашникова, його розбирання та збирання. Всі охочі могли познайомитися із стрілецькою зброєю і навіть потримати. Діти зізнавалися, що вперше в житті взяли у руки справжній АК і були дуже здивовані, що ця найпопулярніша у комп’ютерних іграх зброя досить важка. Кілька учнів, в тому числі дівчат, одягли справжній бойовий бронежилет вагою більше 20 кг.

Діти говорили: тяжезний, як можна в такому ходити, їсти, бігати, стріляти, спати, і взагалі цілодобово в ньому знаходитись?

Гості продемонстрували учням військовий денний сухий пайок, призначений для харчування військовослужбовців в умовах, коли немає можливості готувати гарячу їжу. Консерви м’ясні, кашу, галети, чай, каву, мед, паштет роздали дітворі. Військові розповіли, що невдовзі українські армійці матимуть сухі пайки за стандартами НАТО.

У свою чергу школярі передали військовим листи з привітаннями та малюнки від учнів різних класів своєї школи. Директорка Первомайської гімназії №1 Наталія Леонідівна Діхтярук подякувала військовослужбовцям за проведену роботу в навчальному закладі: «Це традиційна наша співпраця, 14 жовтня учні нашого закладу відвідали військову частину, де нас гідно зустріли. Діти підготували концертну програму, привітали військових з Днем козацтва. З нагоди Дня Збройних Сил України хочу привітати всіх військовослужбовців з професійним святом і побажати здоров’я, наснаги та мирного неба. Слава Україні!»

Школярі передали військовим листи з привітаннями та малюнки

Ось що розповів про себе Олексій Гродецький:

«За освітою я педагог, закінчив педагогічний університет, викладав предмет «Захист Вітчизни». Служба у Збройних Силах України стала для мене і професією, і покликанням. Я вчу інших бути готовим до захисту країни. Свою кар’єру військового розпочав у 2011 році.

Подарунки від учнів

Військово-патріотичному вихованню молоді у школах приділяється належна увага, у старших класах викладається предмет «Захист Вітчизни». Важливо розуміти важливість виховання поваги до військової професії, ставлення до солдата — як до захисника Вітчизни, героя. Наразі проводиться велика спільна робота шкіл з військовослужбовцями нашої частини, наприклад, на щорічні «Козацькі забави» 14 жовтня нас запрошують гімназії №№ 1 та 4. Ми нікому не відмовляємо. Спільні уроки мужності, концертні програми, дні відкритих дверей з екскурсіями до нашої військової частини — все це частина військово-патріотичного виховання молоді.

Користуючись нагодою, хочу привітати всіх військовослужбовців Збройних Сил України, ветеранів військової служби зі святом і побажати їм міцного здоров’я і мирного неба».

Немає тегів:

3211 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4