Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Якщо замість 220 – 180 або 300. Юридична практика

Держава, ПУБЛІКАЦІЇ 07.04.2018

Відносини між громадянами (споживачами електричної енергії) та енергопостачальниками регулюються Правилами користування електричною енергією для населення, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.1999 № 1357 (далі – Правила).

Споживання електричної енергії здійснюється на підставі договору про користування електричною енергією між споживачем і енергопостачальником, що розробляється енергопостачальником згідно Типового договору про користування електричною енергією (додаток 1 до Правил) (далі – Типовий договір) і укладається на три роки.

Відповідно до пункту 13 Типового договору енергопостачальник зобов’язується, зокрема, забезпечувати надійне постачання електричної енергії згідно з умовами ліцензій та договором про користування електричною енергією, гарантувати безпечне користування послугами, пов’язаними з електропостачанням, а також розглядати звернення споживача щодо надання послуг, пов’язаних із постачанням електричної енергії.

Відповідно до положень статті 24 Закону України «Про електроенергетику» (далі – Закон) електропередавальні організації зобов’язані забезпечувати належний технічний стан та організацію експлуатації об’єктів електроенергетики відповідно до вимог нормативно-правових актів, нормативно-технічних документів, нормативних документів з питань технічної експлуатації електричних станцій і мереж та енергетичного обладнання, надійне та якісне постачання (транспортування) енергії згідно з умовами ліцензій та договорів.

Енергопостачальники несуть відповідальність перед споживачами електричної енергії у розмірі двократної вартості недовідпущеної електричної енергії у разі переривання електропостачання з вини енергопостачальника (згідно умов договору на постачання електричної енергії). (частина тринадцята статті 24 Закону).

Згідно пунктів 38, 43, 47, 49-52 Правил користування електричною енергією для населення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 26 липня 1999 року енергопостачальник зобов’язується забезпечувати надійне постачання електричної енергії згідно з умовами ліцензій та договором. Енергопостачальник не несе відповідальності за тимчасове припинення постачання електричної енергії, постачання електричної енергії, параметри якості якої не відповідають показникам, зазначеним у договорі, або за шкоду, заподіяну споживачу, якщо доведе, що вони виникли не з його вини, а внаслідок дії обставин непереборної сили або з вини споживача. У разі порушення енергопостачальником умов договору, споживач викликає представника енергопостачальника для складання та підписання акта-претензії споживача, в якому зазначаються терміни, види, відхилення показників з надання послуг тощо. Акт-претензія складається споживачем та представником енергопостачальника і скріплюється їхніми підписами. У разі неприбуття представника енергопостачальника протягом 3 днів з дня звернення у містах або 7 днів – у сільській місцевості, споживач має право скласти акт-претензію у довільній формі. У разі відмови представника енергопостачальника від підписання акта, акт вважається дійсним, якщо його підписали не менше, ніж три споживачі, або споживач і виборна особа будинкового, вуличного, квартального чи іншого органу самоврядування.

Варто зазначити, що ці норми застосовані у рішенні (ВС/КЦС, справа № 456/232/17, 21.03.18).

Так, позивач 14 листопада 2016 року повідомив відповідача (ПрАТ «Львівобленерго») про пошкодження майна – музичного центру – через перевищення напруги у мережі. Він та ще три споживачі того же дня склали акт, яким зафіксували, що у квартиру позивача цього дня подано електроенергію з перевищеними показниками напруги – 380 Вольт, що зафіксовано тестером UNIT М830 BUZ. Згідно акту технічного огляду музичного центру, що належить позивачеві, при огляді і перевірці виявлено пошкодження елементів плати живлення, що свідчить про перевищення вхідної напруги. Суд першої інстанції позов задовольнив. Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного цивільного суду з таким рішенням погодився, зазначивши, зокрема, що подана відповідачем на свій захист довідка регіонального центру з гідрометеорології містить лише інформацію про явища погоди станом на 13 листопада 2016 року на більшій частині території Львівської області, а перепад напруги у квартирі позивача виник 14 листопада 2016 року. Крім цього, матеріали справи не містять доказів, що погодні умови 14 листопада 2016 року вважалися стихійним гідрометеорологічним явищем.

Важко сказати, яке б рішення прийняв суд, якби перевищення показників напруги не було зафіксоване вказаним приладом, але ж, як видно з Правил користування електричною енергією для населення, складений у довільній формі акт-претензія вважається дійсним документом, якщо його підписали не менше, ніж три споживачі, або споживач і виборна особа будинкового, вуличного, квартального чи іншого органу самоврядування.

Отже, як бачимо, не варто відмовлятися від реалізації законних прав. Тим більш, що від подібних ситуацій ніхто не застрахований.

За матеріалами правових інтернет-ресурсів

Читайте також: Як «гагарінці» рух у Первомайську перекривали

Немає тегів:

1033 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4