Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Які фрази вчителів в НУШ потрібно викорінити?

НОВИНИ, Освіта, Суспільство 25.08.2018

Окремі вчительські фрази передаються з покоління в покоління. У Новій українській школі від них варто відмовитись.

1. “Дзвоник – це для мене”

Дзвоник – це для всіх. Якщо вчитель вважає, що потрібно затриматися на кілька хвилин і продовжити заняття, варто ввічливо попросити про це дітей і домовитися з ними, переконавши, чому це необхідно.

2. “Що за колективна творчість? Оцінку теж на двох ставитимемо?”

Такі претензії мають залишитися в минулому. Колективна творчість є одним з головних принципів НУШ. Навіть парти в класі стоятимуть не рядами, а будуть об’єднані по 4 або 6, бо більшість завдань учні виконуватимуть у групах. Діти змалечку вчитимуться працювати в командах.

3. “Вийди і зайди нормально”

Учні іноді можуть на емоціях після перерви запізнитися і забігти в клас, вдаючи, що вони встигли. Відразу робити з цього скандал не варто. Просто не звертайте уваги. Але якщо це відбувається систематично, треба поговорити з учнем і пояснити йому віч-на-віч, що існують певні правила етикету.

4. “Щоденник на стіл”

Оцінки – це приватна справа учня і його батьків. У багатьох країнах світу із розвиненою освітньою системою взагалі заборонено говорити про оцінки учня його однокласникам. Так буде і в Україні. Відтепер оцінки мають ставити в щоденник учня на перерві і лише з трьох предметів: мова, математика, природознавство, починаючи з 3-го класу.

В учнів НУШ з’явиться щоденник вражень – це звичайний зошит, альбом для малювання чи блокнот, у якому школярі ведуть власні записи. Вони самостійно обирають тему для письма і визначають, чим саме хочуть писати.

5. “А голову ти вдома не забув?”

Кожен з нас може щось забути, це нормальне явище. Не треба робити із цього трагедію і відчитувати учня при всіх.

6. “Що смішного? Скажи всім – нехай усі посміються”

Усі діти різні й не кожен може “виступати на публіку”. Краще зробити такому учню зауваження після уроку і попросити не відволікатися в майбутньому, ніж звертати на нього увагу всього класу і змушувати червоніти.

  

1390 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4