Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Як у Первомайську відзначили 74-річницю вигнання нацистів з України? (фото)

НОВИНИ, Суспільство 29.10.2018

26 жовтня в Первомайську пройшов мітинг присвячений 74-річниці визволення України від нацистських загарбників.Радість визволення дісталася українцям дорогою ціною: мільйони полеглих на полях боїв, загиблих в окупації, концтаборах та на каторжних роботах, мільйони поранених та ненароджених, десятки тисяч перетворених на руїни міст і сіл.

В Первомайську окупанти господарювали довгих 968 діб. Мабуть, це був найстрашніший період в житті нашого міста. З перших днів окупації ворог чинив жорстоку розправу над мирним населенням. За час окупації страчено більше трьох тисяч первомайців і більше двох тисяч юнаків і дівчат були вивезені на каторжні роботи до Німеччини. Повністю було зруйновано завод імені 25 Жовтня, гідроелектростанцію, спалено залізничний вокзал, висаджено в повітря залізничний міст, елеватор і залізничні колії.

Під час Другої Світової війни український народ пережив багато поневірянь і горя, але віра в перемогу і в довгоочікуване звільнення допомогла перебороти всі труднощі. Сила людського духу виявилась міцнішою за метал та вогонь.

Первомайці безмежно вдячні ветеранам за мужність у боях, за тяжку працю у повоєнні роки, за незламну силу духу та непохитну віру в перемогу добра. Ми ніколи не забудемо про цю сторінку історії, про неймовірно страшну ціну, яку заплатив наш народ за право бути вільним, пише виконавчий комітет Первомайської міської ради.

На знак пам’яті та пошани у Меморіальному комплексі «Сквер Перемоги» до Братської могили воїнів та підпільників, які діяли на території Первомайщини в роки Другої Світової війни, лягли квіти.

Читайте також:У Первомайську планують відремонтувати підпірну стіну в міському парку

  

915 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4