Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Як первомайці зиму проводжали та весну зустрічали

Iнше 01.03.2020

Масляна — свято проводів зими і зустрічі весни, свято млинців і розваг, яке люблять і дорослі, і діти. Цьогоріч первомайці святкували Масляну, як завжди, — весело.

Зранку на центральні площі запрацював ярмарок, а вже пообіді відбулося народно-обрядове дійство із смішними персонажами, конкурсами, піснями, розповідається на сайті Гард.City.

Зі святом городян привітали міський голова Людмила Дромашко та архієпископ Вознесенський і Первомайський Олексій. Його високопреосвященство зауважив, що свято хоч і не церковне, але церква є скарбницею і духовних, і народних цінностей та традицій, нагадав, що скоро Великдень, і закликав людей звернути увагу на свої вчинки, думки, на свою душу.

Після освячення млинців всі охочі пригощалися ними, а також чаєм, медом, узваром, які приготували для городян працівники виконавчого комітету міської ради, управлінь міської ради: освіти; соціального захисту населення; житлово-комунального господарства; Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та інші.

Особливо смакували млинцями діти. Аліна Гордієнко розповіла, що млинці смачні, вона їх дуже полюбляє, а бабуся вдома теж готує такі. Завершилося свято спаленням солом’яного опудала зими.

Тут треба відзначити, що первомайці в плані подібних святкувань відзначаються рідкісною культурою: жодного разу наші кореспонденти не бачили, щоб за безкоштовним пригощенням були якісь некультурні бійки, хапання варення по карманам чи таке інше. А народу прийшло на площу багато!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Южноукраїнську поліцейські затримали підлітка за підозрою у зґвалтуванні дитини

Немає тегів:

780 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4