Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Як Первомайськ зустрів поета Сашка Кучеренка

Мистецтво 15.01.2020

На свято Василя до Первомайського краєзнавчого музею завітав поет та бард Сашко Кучеренко (псевдонім Сашко Обрій). Присутні потрапили на презентацію третьої збірки поезій Сашка — «Бусол». 

Олександр народився в місті Южноукраїнську (яке сам вперто називає Гардом), чотири роки працював атомником, а потім вирішив змінити своє життя. Хлопець звільнився з роботи і переїхав до Києва, де вступив на курси з тележурналістики. 

Під час зустрічі поет поступово знайомив присутніх із основними етапами свого життя: через розповідь та декламування віршів. А почав свій виступ із запитання до присутніх: «Що значить бути українцем?» Поки слухачі розмірковували над запитанням, поет читав вірші. Одна із поезій у збірці присвячена Первомайську (на думку поета, місто мало б носити назву Орлик).

Поезія Сашка про любов до України, рідного степу, мови та життя в цілому. Автор ніби «грається» зі словами, то розділяючи їх на складові, то об’єднуючи у нові поняття. Година минула швидко і насамкінець Сашко виконав декілька власних пісень під гітару. 

Вже після завершення зустрічі всі охочі мали змогу сфотографуватись з автором, висловити свої емоції та залишити контакти, щоб автор надіслав примірник своєї збірки.

Як висловились дівчата: «Ваша поезія дуже душевна». Та й справді, атмосфера була легкою, з краплинками гумору та життєвих історій. 

Сашко Кучеренко —лауреат літературної премії імені Василя Симоненка, володар гран-прі фестивалю поезії та чемпіон поетичного марафону. 

Немає тегів:

2542 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4