Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Як Первомайськ святкував свій День народження? (фоторепортаж)

НОВИНИ, Події, Суспільство 19.09.2018

15 вересня 2018 року Первомайськ святкував своє 342-річчя. Примхи природи не стали на заваді первомайцям весело, змістовно, цікаво та корисно відсвяткувати День народження міста.

Святкові заходи з нагоди Дня міста розпочались молебнями в церквах міста «За мир і ласку для України».

На центральній площі міста працював ярмарок-продаж продукції сільгоспвиробників та товаровиробників переробної промисловості. Первомайці мали змогу придбати овочі та фрукти, хлібобулочні, ковбасні та кондитерськими вироби, торти та вироби Первомайського молочно-консервного комбінату, купити живу рибу. Окрім продуктів харчуванням тут можна було придбати ексклюзивний та самобутній глиняний посуд як ручної роботи так і заводського виробництва, майстрині пропонували різнобарвні вишиванки ручної роботи та вироби декоративно-ужиткового мистецтва, маленьких мешканців міста прикрашали дитячим боді-артом.

В міському Центрі культури та дозвілля ім.Є.Зарницької лунали запальні українські пісні у виконанні колективів художньої самодіяльності. Це співали учасники шостого відкритого регіонального фестивалю української пісні «Пісенна моя Україна». Компетентне журі визначило найкращих співаків в двох вікових категоріях – молодші виконавці та старша група.

Біля входу до міського Центру культури та дозвілля ім. Є.Зарницької проходило традиційне «Свято борщу». Цього року, український борщ готувався в двох величезних казанах, на відкритому вогнищі. Дві команди представників міської влади і молоді міста змагалися в приготуванні традиційної української страви – у кого борщик звариться найшвидше і буде найсмачнішим.

Дійство супроводжувалося веселими конкурсами та змаганнями за участю глядачів. Окрім гарного настрою переможці конкурсів отримали цікаві призи. За результатами змагань у приготуванні борщу – першою приготувалася страва у команди молоді. Усього ж було приготовано та роздано понад 1000 порцій борщу.

Святкування Дня міста продовжилося на центральному міському стадіоні. Тут працювала творча майстерня, проводилися майстер-класи, виставка робіт учнів та викладачів дитячої художньої школи; виставка саморобних іграшок та виробів декоративно-ужиткового мистецтва; фотовиставка; діяв театр живих скульптур.

Під час урочистої частини свята були вручені посвідчення Почесного громадянина міста Первомайська дев’ятьом громадянам, яким високе звання було присвоєне міською радою напередодні Дня міста. Окрім того, за традицією, очільниця міста привітала та вручила подарунки щасливому батьку новонародженої дитини.

З Днем міста городян також вітали гості свята – депутат Верховної Ради В.Підберезняк, єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, міський голова міста Вознесенськ В.Луков.

За славною традицією Первомайськ зі святом привітало місто-побратим з Болгарії – Добрич. Цього року у складі офіційної делегації до нас прибули депутати міської думи міста Добрич, радники громади Нівелін Радичков та Боян Саркизов, а також директор Болгарського інформаційного центру в Україні при Посольстві Республіки Болгарія Геннадій Скрипник. Болгарські друзі взяли участь в святкових заходах з нагоди Дня міста Первомайська. Під час урочистої частини свята делегати від міста-побратима зачитали первомайцям привітання від мера міста Добрич Йордана Йорданова.

Не залишились святкового дня без подарунків молодята, що взяли шлюб на День міста. Молодих із визначною подією вітав секретар міської ради С.Бондарчук. Подарунки також отримали першокласники, які святкують свій День народження в День міста.

Заступник міського голови, начальник управління соціального захисту населення міської ради О.Колесніченко поздоровила з 50-річчям подружнього життя та вручила на згадку цінний подарунок первомайській родині Опрів.

Урочистості супроводжувалися театралізованим дійством «Первомайськ – серце Миколаївщини» – за участю учасників художньої самодіяльності, учнів та студентів міста. Гарний настрій всім дарували творчі ансамблі та колективи управління культури, національностей, релігій, молоді та спорту Первомайської міської ради. По закінченню урочистої частини, жителям міста була презентована святкова концертна програма – «Любите рідне місто – любите Україну» за участю Національного ансамблю пісні і танцю «Гуцулія». Наприкінці Дня міста городяни отримали у подарунок сольний концерт української співачки Андріани.

  

1457 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4