Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Як не висушитись взимку. 10 порад косметолога

НОВИНИ, Охорона здоров'я, ПУБЛІКАЦІЇ, Суспільство 20.12.2018

Вода відіграє важливу роль в нашому зовнішньому вигляді і коли її бракує нас перш за все видає обличчя. Воно червоніє, лущиться чи ,або ще гірше, з’являється судинна сітка. Що з цим робити і як уникнути розповіла нам лікар, косметолог салону «Оскар», викладач курсів «Косметик» Первомайського медичного коледжу – Діна Позднякова.

«Зима – серйозне випробовування для всього організму і першою приймає на себе удар шкіра. Її невипадково називають захисним покровом. На передній лінії фронту, в нерівній боротьбі з непогодою, опиняється наше сама вразлива частина – обличчя. Щоб отримати перемогу в цій сутичці – потрібен ретельний догляд за шкірою обличчя.

Зерніть увагу, що доглядати за шкірою потрібно з урахуванням обмінних процесів в клітинах. Адже при настанні холодів зменшується вироблення шкірного сала і жирна шкіра може взимку стати нормальною, а нормальна перетворитися на суху і чутливу.

Чи помічали ви малюнок з судин на обличчі? Одна з причин – зміна погодних умов: холод, вітер перепади температури, сухе повітря від опалювальних приборів. Як результат – порушується кровопостачання та живлення шкіри. Вона змушена червоніти і лущитися

Вихід є – ретельний догляд за шкірою обличчя взимку.

  1. Забудьте про мило. Воно змиває захисний водно-ліпідний шар. Для очищення шкіри придбайте молочко, гель або пінку.
  2. Тонізація вкрай важлива і в зимовий період також. Але зверніть увагу на склад засобу. Тонік не має містити спирт. Він сушить шкіру, а зараз це ой як недоречно.
  3. Змініть свій літній зволожуючий крем на крем з більш щільною текстурою. Живильний крем зі зволожуючими компонентами та ліпідами – буде відмінним вибором. Але будь-який крем варто наносити правильно: за 30-40 хвилин до виходу на вулицю, почекати поки вбереться, а залишки потрібно прибрати сухою серветкою. Якщо ваша шкіра все одно виглядає зневодненою, тоді щоденно ввечері застосовуйте інтенсивно-зволожуючу сироватку. Приділіть особливу увагу ділянкам навколо очей. Вони також потребують живлення, адже шкіра навколо очей не має сальних залоз і швидко стає сухою. Подбайте про крем для повік в своїй косметичці і зволожуйте ділянки навколо очей кілька разів на день.
  4. Користуйтеся кремом з SPF захистом навіть взимку. Мороз часто супроводжується сонцем, ультрафіолетові промені якого не втрачають своєї активності. Якщо ви збираєтесь провести зимову відпустку у горах, то попіклуйтеся про крем з більш високим захистом від ультрафіолетового випромінювання.
  5. Більш глибоке очищення шкіри доречне раз на тиждень. Взимку обирайте легкі скраби – гомаж або пілінг для сухої шкіри. Вони допоможуть глибоко очистити шкіру від мертвих клітин і зберегти дорогоцінну вологу. Пам’ятайте, що користування доречне ввечері, перед сном, коли шкіра точно не буду піддаватися контакту з морозом та непогодою.
  6. Зволожуючі маски допоможуть знизити подразнення, почервоніння та лущення. Вони будуть насичувати шкіру додатковою вологою. Використовуйте двічі на тиждень – цього достатньо.
  7. Тіло також вимагає особливого догляду взимку. Поніжитися в пінній ванні – кльово, але, будь ласка, не взимку. В такий період краще користуватися олією для ванн – під час приймання ванн, або наносити на шкіру безпосередньо після ванних процедур. Користуйтеся зволожуючими та пом’якшуючими засобами для тіла.
  8. Подбайте про зволоження повітря вдома та на роботі. Пам’ятайте, що опалення взимку неабияк сушить повітря, а це призводить до сухості шкіри. Використовуйте зволожувач повітря. Його робота направлена на збереження необхідного рівню вологи удома.
  9. Відмовтеся від засобів, що містять лаурилсульфат натрію. Цей компонент здатний видаляти вологу з шкіри. А ви ж пам’ятаєте, що взимку всі наші дії направлені на її збереження. Вивчайте етикетки ретельно перед тим, як придбати косметичний продукт.
  10. Відновити водний баланс можна ще кількома способами: випивайте щонайменш 1,5 л рідини на день, додайте до свого раціону свіжі овочі, фрукти зелену городину, приймайте вітамін E. Відмовтеся від алкоголю – це взагалі корисно.

Читаючи рекомендації та поради, пам’ятайте про індивідуальні особливості, прислухайтеся до своєї шкіри, коректуйте програму догляду відповідно вашим потребам. Маєте сумніви і питання, то вам завжди допоможе їх вирішити косметолог.

Бажаю вам перезимувати красивими і здоровими.»

Записала Ксенія Мініна

Читайте також: «Моя кімната- це диван, крісло і близько 5000 книг»

 

 

1184 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4