Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Як не стати учасником кавуновій лотереї? 5-ть ознак небезпечного кавуна

НОВИНИ, Суспільство 05.08.2018

Якщо кавун був вирощений з дотриманням всіх правил і зберігався належним чином, він буде абсолютно безпечний для здоров’я. Але останнім часом кавуни все частіше підгодовують нітратами. Особливо небезпечні в цьому плані ранні кавуни, які продають в червні й липні.

Їм роблять уколи селітри, щоб швидше дозрівали. Звичайно, цей жартівливий виріб з кавуна не має нічого спільного зі справжньою небезпекою всіма улюбленого продукту.

А ось «шкідливий» нітратний кавун на смак і на око визначити досить складно. Але є певні ознаки,знаючи про які можна підвищити свої шанси на збереження здоров’я в цій кавуновій лотереї

Ознаки кавуна, який має нітрати:

1.Не спокушайтеся покупкою раніше серпня (виняток – кавуни, привезені з екзотичних країн, де вони достигають круглий рік)

У кавунів передчасна стиглість досягаєтьсяшляхомпідгодівлі шкідливими хімікатами.

2. Щоб довідатися, чи не напханий кавун «хімією», розріжте його навпіл.

Якщо зріз гладкий і крупинки на ньому не виділяються – відсоток вмісту нітратів досить високий. Надто червоний колір м’якоті кавуна і жовто-помаранчеві прожилки в ній також служать застереженням. Проведіть наступний тест.Опустіть маленький шматочок червоної часточки в стакан з теплою кип’яченою водою. Якщо вода не просто помутніє, а порожевіє, ам’якушрозвалиться – без жалю викидайте таке придбання. Кавун №1 – безпечний кавун. Кавун №2 – нітратний (на фото)

3. Купуйте кавуни не біля дороги,а в магазинах або ринках.

Річ у тому, що побоюватися варто не тільки нітратів.Шкірка плоду добре вбирає свинець та інші шкідливі речовини з вихлопних газів.

4. Принісши кавун додому, ретельно його помийте, а потім сполосніть окропом.

Найбільше нітратів знаходиться в трьох сантиметрах у шкірки,тому про всяк випадок їжте те, що ближче до серцевини – воно і смачніше. І знайте міру. Пару шматочків – і досить. Особливо дітям, яким для отруєння багато не треба. Дорослим небезпечна доза 400-500 міліграмів нітратів в день. Для важкого отруєння маленької дитини достатньо 40-50 міліграмів.

5. У розрізаних кавунах швидко розмножуються бактерії.

Щоб убезпечити себе від гострої кишкової інфекції, зберігайте плоди тільки в холодильнику, покривши харчовою плівкою. І дуже недовго, максимум 12-15 годин.

  

989 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4