Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Як на Миколаївщині реалізують програму «Нової української школи»?

НОВИНИ, Суспільство 14.09.2018

Для забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти в рамках програми «Нова українська школа» в Миколаївській області, бюджетним розписом на січень – вересень 2018 року передбачена сума у розмірі майже 26 млн грн.

Станом на 10 вересня Миколаївська область використала субвенції на нову українську школу (укладено договорів на закупівлю дидактичних матеріалів та сучасних меблів), з урахуванням співфінансування з місцевих бюджетів, на загальну суму більше 19,6 млн грн, що складає 73% від профінансованого за 9 місяців.

Слід зазначити, у зв’язку з тим, що програма «Нова українська школа», якою передбачене придбання значних об’ємів дидактичних матеріалів, обладнання, меблів, комп’ютерної техніки та іншого, реалізуєтьсяпо всій країнів стислі терміни, постачальники не мають змоги одночасно виконати свої зобов’язання перед замовниками. Виходячи з цього, виробники, в першу чергу, забезпечують поставки по великим замовленням.

Враховуючи специфіку Миколаївської області, де переважає населення сільської місцевості, поставки по укладеним договорам будуть відбуватися в період вересень-жовтень 2018 року. Відповідальними підрозділами всі договори про закупівлю необхідних дидактичних матеріалів, обладнання, меблів та іншого укладені у відповідності до чинного законодавства. Виходячи з цього, не зовсім коректно рахувати стан виконання вищезазначеної програми, беручи до уваги лише казначейські звіти по оплаті товарів та послуг, тому що кошти перераховуються постачальнику тільки після фактичної поставки товарів та послуг, яке відбудеться в вересні-жовтні.

На сьогоднішній день в Миколаївській області через органи казначейської служби по програмі «Нова українська школа» здійснено платежів на суму більше 6,8 млн грн (з урахуванням співфінансування з місцевих бюджетів).

Наступного тижня у заклади освіти на Миколаївщині планується здійснення поставок на суму 800 тис гривень. Кожного тижня відповідальні особи будуть надавfти інформацію по фактичним поставкам дидактичних матеріалів, обладнання, меблів, передбаченого програмою «Нова українська школа».

  

968 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4