Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Як лікуватимуться первомайці з 1 квітня: декларації із сімейними лікарями уклали не всі

Iнше 15.02.2020

Із отриманням статусу опорної Первомайська лікарня повинна провести низку перетворень. Про них розповіла на засіданні виконкому 14 лютого міський голова Людмила Дромашко, повідомляє Гард.City.

До нового 2021 року потрібно побудувати нове приймальне відділення встановленого зразка. Такі приміщення плануються типовими по всій Україні. Із обладнання придбають новий рентген-апарат, апарат МРТ та ангіограф. Гроші на це виділяються із державного бюджету. Зі свого боку, місто має надати співфінансування для підготовки приміщення (попередньо — до 10% вартості).

Термін для підготовки проєктно-кошторисної документації досить стислий, як і безпосередньо час для запланованих робіт. Загалом по області працюватиме шість опорних лікарень. Всі інші мають, як то кажуть, виживати самостійно (нагадаємо, що не отримала статус опорної Первомайська ЦРЛ). Людмила Дромашко висловила сподівання, що, окрім будівельних робіт, буде вирішено питання під′їзних доріг, якими пацієнти мають діставатися до лікарні.

Уже з 1 квітня утримання медичного закладу здійснюватиме Національна служба здоров′я. Тобто лікарня отримуватиме гроші безпосередньо за пацієнтів. Щоб потрапити до вузькопрофільного спеціаліста, потрібно буде надати направлення від сімейного лікаря. Якщо ж декларацію не уклали — платитимете за розцінками НСЗУ. У Первомайську декларації із сімейними лікарями уклали поки що лише 72% мешканців.

Зміниться і система ведення пацієнтів. Первомайська лікарня уже пройшла реєстрацію у системі ВСЗУ, що передбачає залучення до роботи у електронній базі. Разом із тим, можуть виникнути певні складнощі. Бодай одна помилка у системі (як-от: у прізвищі пацієнта) унеможливить ідентифікацію людини (а отже й надання безкоштовної допомоги). Та поки система не почала працювати, первомайці із подивом читають оголошення у стоматологічній лікарні, яким їм пропонується звертатися зі скаргами до сімейного лікаря.

Читайте також: Храм святителя Спиридона Тримифунтського в Первомайську потребує допомоги

Немає тегів:

736 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4