Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Як гарантовано отримати кредит в Україні за новими правилами

Економіка, НОВИНИ 20.04.2022

Як в Україні після введення воєнного стану видають кредити у всіх банківських організаціях та мікрофінансових установах.

Після того, як в Україні було введено військовий стан, серйозні зміни відбулися у багатьох сферах, у тому числі й у фінансовій. Банки та мікрофінансові організації переглянули умови кредитування фізичних та юридичних осіб. До позичальників тепер будуть пред’являтися жорсткіші вимоги. Такі заходи дозволять фінансовим установам мінімізувати ризики та вийти на такий рівень прибутковості, який потрібний для виконання всіх вимог Нацбанку.

Як змінилися умови кредитування

Банківським організаціям в умовах сучасних реалій необхідно зберегти своїх клієнтів і при цьому не зазнати збитків. Багато установ приступили до скорочення штату співробітників, щоб знизити поточні витрати та перейти в режим роботи з тотальною економією.

Невеликі фінансові організації тепер кредитуватимуть лише певні проєкти, щоб зберегти свій капітал. Більшість банків займуться кредитуванням програм, пов’язаних із аграрним сектором та іншими галузями, під які уряд надає гарантії.

Щодо фізичних осіб, то більшість програм кредитування буде призупинено через те, що отримати якісні застави від позичальників буде дуже проблематично.

У регіонах, де не ведуться військові дії, банки розширюватимуть кредитування логістики, роздрібної торгівлі, а також малого та середнього бізнесу, пов’язаного різними галузями економіки.

Як отримати кредит за новими правилами

У зв’язку з тим, що банки вирішили відмовитись від беззаставної активності, отримати споживчий кредит буде досить складно.

Оформити грошову позику можна декількома способами:

  • у будь-якій банківській організації, надавши в заставу цінне майно чи депозит у цьому банку;
  • в МФО, подавши заявку на отримання мікропозики.

Звертатися до МФО за мікропозиками можна тільки в тому випадку, якщо є повна впевненість у її надійності. На ресурсі Мета.юа зібрані популярні МФО в Україні, складений їх рейтинг, докладно написана інформація про компанії та умови кредитування. Співпрацювати із сумнівними мікрофінансовими установами небезпечно. Довіряти можна лише перевіреним організаціям, які зарекомендували себе на фінансовому ринку. В іншому випадку доведеться зіткнутися з колекторами, які набридають постійними дзвінками з погрозами.

Джерело: https://meta.ua/mfo/


Читайте також: Відновлено іспит на категорію В: на Миколаївщині працюють 4 центри

 

2973 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4