Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Як «гагарінці» рух у Первомайську перекривали

НОВИНИ, Події, Політика 06.04.2018

6 квітня підприємці з вулиці Гагаріна, що прилягає до центрального ринку, перекрили мости у Первомайську. Тому що хочуть торгувати посеред вулиці – раніше їм дозволяли. Громадяни звикли, привчили покупців до своїх яток. Однак вулиця мала б стати проїзною для громадського транспорту… У понеділок, 9 квітня, о 19.00, у прямому ефірі телеканалу «Твій Всесвіт» мер Первомайська Людмила Дромашко розповість все про конфлікт інтересів та намагатиметься знайти шляхи його вирішення.

Огляд подій

1 квітня 2018 року закінчився термін дії мораторію на рішення міської ради від 29.08.2017 року №15 «Про впорядкування торгівлі на вулицях прилеглих до ринку ТОВ «Флора», яким було передбачене відкриття вулиць Ю.Гагаріна та Базарної для руху автотранспорту. Мораторій було встановлено міською радою в зв’язку із обуренням та масовими зверненнями підприємців, що здійснюють торговельну діяльність на даних вулицях, за даними Первомайської мерії.

Сьогодні, 6 квітня, о 15:00, близько 40 місцевих приватних підприємців перекрили автомобільний рух на транспортній розв’язці, а саме на мосту через річки Південний Буг та Синюха, розташованому по вулиці Вінграновського у м. Первомайську.

Громадяни висловлювали протест проти рішення Первомайського міськвиконкому щодо скасування раніше виданої ним постанови про дозвіл торгівлі на проїжджій частині автодороги, розташованій по вул. Гагаріна, біля центрального міського ринку. 15 співробітників Первомайського відділу поліції здійснювали охорону публічного порядку на місці події під час проведення вказаної акції.

Близько 16:15 рух транспорту було поновлено, а всі учасники акції направились до будівлі міськвиконкому для врегулювання вказаного питання з міським головою Людмилою Дромашко, повідомляє Первомайський відділ поліції ГУНП Миколаївської області.

Підприємці розблокували дорогу та відправились до приміщення мерії. На 18-ту годину призначено позачергову сесію Первомайської міської ради.

За 5 хвилин до початку сесії у залі жодного депутата, лише підприємці.

О 18-й на позачерговій сесії вже є мер та 5 депутатів. Крім підприємців, звісно.

Сесія почалася, у залі 11 депутатів з мером.

Людмила Дромашко: “Я звернулася до поліції з проханням не відкривати рух по Гагаріна до позачергової сесії, але моє звернення лише рекомендаційного характеру, немає законних підстав. Все, що сьогодні відбувається, це проти мене (мається на увазі, заходи по усуненню Л. Дромашко з посади мера – ред.), але я не маю права відмінити рішення сесії. Ви можете звернутися до суду або ж сесія прийме рішення на вашу користь. Сьогодні кворуму немає, я скликаю сесію на вівторок, на 10 годин».

У підсумку, депутати не зібралися. Сесію перепризначено на вівторок, на 14.00.

Увага! У понеділок, 9 квітня, о 19.00, Людмила Дромашко у прямому ефірі телеканалу «Твій Всесвіт» – про ситуацію.

Читайте також: Кто настойчивее? Сессия горсовета в подробностях

В Первомайську свої пристрасті. Сесія міської ради

   

1323 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4