Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Випускний-2020 в Первомайській художній школі поєднали з відкриттям виставки в музеї: завітайте

Суспільство 17.07.2020

Позаду у випускників Дитячої художньої школи п’ять років навчання: перші уроки та ескізи, чисельні виставки, творчі конкурси, іспити. І нове для них дистанційне навчання під час карантину. Та все ж випускне свято для 28 юних художників з букетами, кульками, врученням атестатів і підсумковою виставкою відбулося 15 липня у приміщенні Первомайського краєзнавчого музеї.

Звісно, свято відбулося з дотриманням необхідних карантинних заходів — гості були поділені на кілька груп, які під час заходу знаходилися у різних локаціях, пише Гард City.

На свято завітали батьки, викладачі, представники громадськості.

Випускників привітала письменниця, поетеса, викладачка Наталя Терещенко, зазначивши, що наш край багатий на таланти і учні художньої школи продовжують і примножують мистецькі традиції своїми творчими доробками. Наталя Євгенівна побажала юним художникам радості від творчості, піднесення до нових висот, визнання їх таланту прихильниками та божого благословення.

Випускниками 2020 року стали учні директора художньої школи Надії Стукалової, тож свій клас викладач привітала такими словами: «Вітаю і дітей, і батьків з цим святом. Сьогодні всі присутні матимуть змогу подивитися на чудові роботи наших випускників, це результат їхніх багаторічних старань. Бажаю дітям міцного здоров’я, наснаги, терпіння, втілення мрій. У кожного з вас попереду свій шлях, можливо, хтось стане художником, а хтось повернеться в нашу школу викладачем. Та, перш за все, хочу, щоб ви завжди залишалися людьми. Дякую батькам за те, що привели своїх дітей у наш заклад, всі ці роки працювали разом з ними, боролися за результати, допомагали школі. Мені вас всіх не вистачатиме, але я думаю, ви будете приходити до школи, а ми вас завжди раді бачити в наших стінах».

Під час урочистої частини грамотами, медалями та кубками були нагороджені учні школи, які посіли призові місця у дистанційних творчих конкурсах.

Зворушливим моментом для всіх стало вручення атестатів випускникам. Про кожного випускника — добрі слова-спогади, і слова-напуття. У багатьох з них сльози на очах, адже п’ять років навчання — це п’ять років наполегливої праці, натхнення, пошуку. І недарма у своєму прощальному слові вже колишні учні називали художню школу домівкою творчості, де їх навчали найкращі педагоги.

Долучилася до привітань художниця, викладач Первомайського коледжу ПВНЗ «Університет сучасних знань» Майя Пилипівна Герасименко. Вона побажала випускникам світлої дороги, хороших друзів, а викладачам — талановитих учнів.

Від імені всіх випускників подякувала викладачам Анастасія Дідоренко.

Завідувачка музею Оксана Дорошенко приєдналася до найкращих слів, сказаних під час свята, та відзначила високий рівень робіт вихованців художньої школи, представлених на виставці в музеї.

Вихованці ДЮЦНВ, а саме: «Зразкового художнього колективу» драматичного гуртка «Atoms», керівник Тетяна Гаврилюк, прочитали випускникам та гостям притчі про самореалізацію, творчість, талант і про те, що означає бути в суспільстві не таким, як всі, та знайти своє місце в житті. Українськими піснями прикрасила свято викладачка, поетеса, співачка Ірина Відмиш.

По завершенню урочистостей всі присутні мали змогу переглянути роботи учнів школи та випускників у виставковій залі музею. Перед очима — різноманіття технік та жанрів, образів і сюжетів — безмежна палітра емоцій та вражень, реальний та водночас незвичайний фантастичний світ. За словами відвідувачів виставки, роботи вразили їх новизною технік і майстерністю виконання.

Ми не знаємо, хто з цієї когорти юних митців стане фаховим художником, але ми знаємо точно, що рідна школа назавжди залишиться в їхній пам’яті. Хочеться вірити, що ще не одне покоління художників виросте в цих стінах.

До речі, всі бажаючі можуть побачити виставку в Первомайському краєзнавчому музеї. Вхід на виставку безкоштовний.

Немає тегів:

917 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4