Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Відбувся концерт «Щедрик: магія Різдва/Shchedryk: celebrating Christmas magic»

Мистецтво 20.12.2021

Цієї суботи, 18 грудня 2021 року, у м. Києві на Михайлівській площі зі святкового концерту та 3D мапінгу розпочалось проведення культурно-мистецької кампанії «Щедрик: магія Різдва/Shchedryk: celebrating Christmas magic».

Подія організована Міністерством культури та інформаційної політики України разом з Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти та Міністерством закордонних справ України.

Урочисто відкривали концерт:

Олександр Ткаченко – Міністр культури та інформаційної політики України;

Галина Григоренко – Голова Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти;

Ірина Боровець – генеральний директор директорату публічної дипломатії та комунікацій Міністерства закордонних справ України; 

Майкл Клозен – аташе з питань культури Посольства США в Україні;

Віталій Бігдай – керівник програми сприяння експорту Western NIS Enterprise Fund.

“Дуже радію, бо наш «Щедрик» наочний приклад ваги культури для промоції України у світі. М’яка сила, яка зачаровує та зігріває музикою” – підкреслив Міністр культури та інформаційної політики України, Олександр Ткаченко. 

Під час концерту прозвучала як улюблена мелодія «Щедрика», так й інші українські різдвяні колядки та пісні у виконанні відомих українських співаків, знаних хорів та оркестрів. 

На сцені виступали Злата Огнєвіч, KRUTЬ, Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України, Національна заслужена академічна капела України «ДУМКА», Хор хлопчиків та юнаків КДМЛ ім.М. Лисенка, Народна хорова капела «Дніпро» Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Академічний камерний хор “Хрещатик”, Київський квартет саксофоністів Національної філармонії України, Джазовий вокальний чоловічий секстет “MANSOUND”.

Також декілька разів протягом вечора всі присутні могли переглянути 3D мапінг, що транслювався на будівлі Дипломатичної академії України та представляв чотири історичні етапи Щедрика: язичницький період й український контекст пісні, європейський, американський період і сучасність.

“Через твори мистецтва ми визначаємо себе та свою ідентичність. Тому вкрай важливо нам, українцям, зберігати традицію живого виконання Щедрика і єднати навколо неї інших. Адже музична емоція та святковий настрій – це нативні речі для кожного з нас, які не потребують перекладу.” – коментує Галина Григоренко – голова Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Трансляцію можна переглянути тут:  https://www.facebook.com/StateArtsAgency/videos/961953877751205

Ознайомитись з усіма подіями кампанії: https://www.facebook.com/events/889020748470192 

Проєкт реалізується за підтримки Посольства США в Україні та Western NIS Enterprise Fund (WNISEF). Авторка наративу проєкту — Тіна Пересунько, засновниця ГО «Інститут Леонтовича». Айдентика проєкту — Максим Шаповал, студент інституту Projector, курс Identity. Photinus studio — автори мультимедійної інсталляції та відеомапінгу (режисер — Олексій Сай). Партнер — Kyiv Academy of Media Arts, курс New Media. Технічний партнер мультимедійної інсталяції — компанія Epson, зйомок — DJI Академія.

Прес-службаДержавного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти


Немає тегів:

16144 всього переглядів, 13 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4