Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

В закутках Первомайської «Слободки»

Держава, ПУБЛІКАЦІЇ 27.08.2019

Побутовий конфлікт довжиною у роки

Одноповерхові, осаджені під тиском часу, та все одно ошатні будиночки по Трудової Слави могли би походити на традиційні одеські дворики на Слободці: спільне велике подвір’я, декілька помешкань поряд один з одним, дружні сусіди, спільний побут. Але людям доводиться відгороджувати свої помешкання парканами і майже завжди тримати вікна закритими.

До нас по допомогу звернулися мешканці будинку 70. Один із сусідів – асоціальна особистість. Він повністю занедбав свій будинок і територію навколо нього. У будинку панує хаос: купи сміття дістають до рівня вікон, вхід через двері зовсім заблоковано. Сам чоловік, стверджують сусіди, залазить до будівлі через вікно.

На ганку метрова підстилка з пляшок і старих речей, на якій, скрутившись в клубочок, сплять двоє маленьких кошенят. Сусіди скаржаться, що влітку, особливо після дощу, стоїть жахливий сморід. Раніше на подвір’ї лежала величезна купа старих брудних речей, які, гниючи під сонцем, змушували інших жителів закривати всі вікна і двері. Але і це не рятувало від їдкого, шкідливого запаху. Микола, що мешкає тут з родиною, не став чекати допомоги, і самотужки прибрав з сусідами все сміття з подвір’я, обнесли це місце парканом і намагаються підтримувати його в чистоті.

Найбільше мешканців будинків лякають величезні щури, які завелися в комфортному для них середовищі. Гризуни підкорили собі територію і постійно тероризують людей. Найстрашніше, що окрім дорослих, тут проживають і малі діти, які не в змозі себе захистити. Неодноразово будинок займався, але його встигали вчасно загасити. За словами Миколи, його сусід – людина асоціальна. Він ні з ким не спілкується, часто випиває і проявляє агресію. Колективно жителі зверталися до соціальної служби, ДСНС, поліції. Але допомоги так і не дочекалися. Адже на чоловіка, недбалість якого дошкуляє сусідам, законних важелів впливу немає. Аби скласти адмінпротокол за антисанітарію, господаря треба принаймні застати вдома, а чергувати для цього місяцями під його дверима ні соціальні, ні інші служби не можуть. Попри це на допомогу місцеві жителі таки сподіваються. А раптом розголос про їхню біду якось стане в нагоді.

Дар’я Левченко

Читайте також: 29 серпня відзначатимуть День пам’яті загиблих за Незалежність

1182 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4