Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

В Южноукраїнську затримали блогерів за зйомку ЮУАЕС безпілотником

Події 18.01.2021

Служба безпеки України і представники Національної гвардії зафіксували політ безпілотника в районі Південно-Український атомної електростанції.

Правоохоронці встановили, що запуск здійснила група блогерів зі столиці для створення розважального контенту, повідомляє “Маю право”. Профільні фахівці пояснили їм, що такі дії становлять небезпеку для важливого об’єкта критичної інфраструктури і порушують Тимчасовий порядок використання повітряного простору України, встановлений Державіаслужбою України.

«Управління СБУ в Миколаївській області звертає увагу громадян, що несанкціоноване здійснення фото- і відеозйомки над техногенно уразливими об’єктами заборонено чинним законодавством і тягне за собою адміністративну або кримінальну відповідальність», – відзначили в УСБУ. Як повідомив «Преступности.НЕТ» співрозмовник в управлінні Нацгвардії Південного регіону, інцидент стався в суботу, 16 січня. Після того, як над ПУАЕС був помічений БПЛА, операторів затримали, після проведення профілактичної бесіди їх відпустили, а зняті відеозаписи видалили. Додамо, що безпеку на АЕС забезпечують бійці Нацгвардії, які розміщені безпосередньо на об’єктах підвищеної небезпеки. Нагадаємо, що раніше Державіаслужба ввела жорсткі правила для польоту безпілотників. Крім того, в Інгульському і Центральному районі Миколаєва, а також на окремих територіях Миколаївської області ввели обмеження на польоти безпілотних повітряних суден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На дачах под Николаевом замерз насмерть молодой мужчина

Немає тегів:

503 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4