Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

В’язень-шахрай продавав неіснуючі автомобілі

Кримiнал 18.11.2020

Зловмисник, який перебуває під вартою у СІЗО, в інтернеті розміщував оголошення про продаж транспортних засобів, з потенційних покупців вимагав гроші за нібито доставку, а, отримуючи, зникав.

  Сума завданих потерпілим збитків сягає майже 80 тисяч гривень. Оперативники відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області Департаменту кіберполіції НПУ спільно зі співробітниками Миколаївського слідчого ізолятора та слідчими Центрального відділу поліції викрили злочинну діяльність онлайн-шахрая, який утримується в місцях позбавлення волі. 

Зловмисник, який знаходиться у Миколаївському слідчому ізоляторі, використовуючи легальні Інтернет-майданчики та створюючи фейкові облікові записи, розміщував оголошення про продаж неіснуючих автомобілів за значно заниженими цінами. Під приводом доставки авто до місця зустрічі з покупцем шахрай вимагав переведення на рахунок його мобільного телефону коштів нібито на пальне, і таким чином заволодівав грошима довірливих громадян. 

У ході проведених спільних із працівниками СІЗО заходів у зловмисника вилучили мобільний телефон та сім-картки. Речові докази направлені на експертизу.

Вже встановлені особи, які потерпіли від злочинних дій шахрая, загальна сума завданих їм збитків сягає майже 80 тисяч гривень. Наразі встановлюються інші постраждалі.

Вирішується питання щодо повідомлення аферистові про підозру вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 190 КК України «Шахрайство», за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років, повідомляють у Національній поліції в Миколаївській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За вбивство родини фермера у Березнегуватському районі – довічне позбавлення волі

Немає тегів:

673 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4