Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

В Україні хочуть вдосконалити ситему реєстрації місця проживання

Держава, НОВИНИ, Суспільство 18.10.2018

У Верховній Раді презентували проект закону “Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні”. 

Відповідний законопроект був розробений Офісом реформування адміністративних послуг, передає прес-служба міністерства.

“Підхід до реєстрації місця проживання в Україні не змінювався ще з радянських часів. Сьогодні процедура змушує кожного громадянина доводити державі своє право проживання у помешканні і збирати ряд довідок та підтверджень. Реформа передбачає введення принципу, за яким особі достатньо повідомити про своє місце проживання за допомогою однієї заяви”, – пояснив важливість вдосконалення законодавства в сфері реєстрації місця проживання в Україні міністр економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

Презентуючи законопроект, народний депутат України Сергій Березенко зазначив, що нова система зробить послугу реєстрації місця проживання доступною онлайн та скасовує додаткові документи і довідки.

“Відповідно до положень законопроекту, заяву на реєстрацію місця проживання можна буде подати звичайним способом в органі реєстрації або ЦНАП, але тепер послуга реєстрації місця проживання стане доступною і через Інтернет”, – відзначив народний депутат.

Згідно з проектом закону, для реєстрації або зняття з реєстрації подаватиметься тільки одна заява.

“З огляду на прискорення темпу життя та зростання мобільності населення, надання послуг має відповідати потребам часу. З цією метою, в реєстрах територіальних громад  будуть задіяні сучасні технології для взаємодії держави з громадянами, такі як номер мобільного та електронна пошта”, – зазначив народний депутат Антон Геращенко.

У свою чергу, голова Офісу реформування адміністративних послуг Володимир Семеніхін підкреслив: “Щороку в Україні здійснюється більше 2 мільйонів реєстраційних дій, це – одна з найпопулярніших адміністративних послуг. Вдосконалення процедур дозволить кожному зареєструвати місце проживання з мобільного телефону і оплатити це онлайн”.

Водночас автори наголошують, що факт реєстрації не є підставою набуття особою або позбавлення її будь-яких прав на житло та інше майно, що знаходяться за адресою зареєстрованого або знятого з реєстрації місця проживання.

Аналогічна система реєстрації успішно працює в Нідерландах, Німеччині, Латвії та ряді штатів США.

Читайте також:Мешканці Миколаївщини йдуть до поліції зі зброєю

 

916 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4