Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

В первомайських медзакладах зникнуть головні лікарі?

НОВИНИ, Охорона здоров'я, Суспільство 06.11.2018

З 1 січня в українських лікарнях замість головних лікарів працюватимуть два директори – з медичної та фінансово-господарської частини.

Міністерство охорони здоров’я України у понеділок, 5 листопада 2018 року, затвердило наказ, що розділяє посаду головного лікаря лікарні на дві посади директорів. Про це повідомили у прес-службі МОЗ.

Згідно з наказом, з 1 січня в українських лікарнях замість головних лікарів працюватимуть два директори – з медичної та фінансово-господарської частини. У МОЗ зазначають, що дія наказу не означає негайних звільнень – усі співробітники лікарень продовжать виконувати свої функції відповідно до термінів дії їхніх трудових договорів.

Генеральний директор або директор закладу займатиметься питаннями господарської діяльності, керуватиме виробничо-господарською і фінансово-економічною діяльністю установи. Він буде займатися: стратегічним плануванням; формуванням бюджету; координацією роботи установи; аналізом економічної ефективності; організовуватиме роботу й ефективну взаємодію всіх структурних підрозділів; забезпечуватиме залучення коштів на інвестиційні потреби закладу тощо.

До 2022 року займати посаду директора на конкурсній основі може претендент з гуманітарною освітою, правознавець, економіст, лікар, керівник. З 2022 року посаду зможе зайняти лише кандидат з управлінською освітою за спеціальностями управління і адміністрування.

Медичний директор займатиметься винятково питаннями медицини, зокрема: розробкою і впровадженням системи безперервного вдосконалення якості послуг у медустанові на основі принципів доказової медицини; організацією надання пацієнтоорієнтованих послуг; координацією зовнішньої і внутрішньої взаємодії підрозділів установи охорони здоров’я; організацію безперервного професійного розвитку медичного персоналу; впровадженням сучасних методик діагностики та лікування; організацією медичної допомоги при надзвичайних ситуаціях; оцінкою якості надання медичної допомоги тощо.

З 2019 року посада медичного директора вводиться в довідник медичних професій.

Після завершення терміну дії договору головні лікарі зможуть пройти конкурс як на посаду генерального директора, так і на посаду медичного директора установи охорони здоров’я.

Читайте також:Увага! Завтра у Первомайську “завиють” сирени

  

638 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4