Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

В первомайській школі урочисто відкрили ресурсну кімнату (фото)

НОВИНИ, Освіта, Суспільство 19.10.2018

17 жовтня, в рамках реалізації національного проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» в Первомайській загальноосвітній школі І-ІІІст. №5 відбулось урочисте відкриття ресурсної кімнати.

Реконструкція кабінету та придбання сучасного обладнання було здійснено за кошти управління освіти міської ради та Миколаївської обласної адміністрації.

Ресурсна кімната – це окремий, спеціально облаштований клас для дітей з особливими освітніми потребами, де вони можуть навчатися за індивідуальним планом розвитку у супроводі корекційного педагога. В новоствореному класі, в комфортних умовах, діти з особливими освітніми потребами матимуть змогу навчатися та адаптуватися до навчального процесу, також їм та їхнім родинам надаватимуть психолого-педагогічну допомогу.

У цивілізованому суспільстві діти з інвалідністю не ізольовані від однолітків, вони мають змогу спілкуватися з ними. Дітям з особливими потребами, навчання разом з однолітками, допоможе адаптуватися до життя в суспільстві, не боятися ровесників, розширювати світогляд та коло друзів.

В урочистому відкритті ресурсної кімнати взяли участь міський голова Людмила Дромашко, начальник управління освіти міської ради Галина Остапенко, директор Первомайського інклюзивного Центру Людмила Дудченко, директор ЗОШ І-ІІІ ст. №5 Сергій Саковський, підрядники, що виконали роботи з реконструкції приміщення, батьки та діти, що будуть проходити тут навчання.

Гості привітали присутніх з відкриттям ресурсної кімнати та побажали її відвідувачам здоров’я, наснаги, вірних друзів та нових відкриттів. Всіх присутніх було запрошено оглянути приміщення нової ресурсної кімнати, повідомляє виконавчий комітет міської ради.

Слід зазначити, що у Первомайську реалізація національного проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» розпочалась створенням Інклюзивно-ресурсного Центру на базі ЗОШ І-ІІ ст. №11, який було офіційно відкрито 16 вересня поточного року.

Відтепер, завдяки створенню ресурсних кімнат в школах міста інклюзивна освіта стає ближчою до особливих дітей

Читайте також:Школи Первомайського району оснащують ламінаторами

  

1988 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4