Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

В області вживаються заходи з протидії поширення коронавірусу

Iнше, Охорона здоров'я 27.02.2020

У середу, 26 лютого, в облдержадміністрації відбувся брифінг за участю першого заступника голови ОДА Сергія Бичкова, заступника голови обласної державної адміністрації Олександра Трайтлі щодо готовності та протидії поширення коронавірусу на Миколаївщині.

На початку зустрічі Олександр Трайтлі зазначив, що мета брифінгу це інформування населення області щодо готовності закладів охорони здоров’я до виникнення надзвичайних ситуацій, які можуть бути пов’язані з випадками захворювання на коронавірус, повідомляється на офіційному сайті міста Первомайська.

«Ситуація знаходиться на постійному контролі керівництва ОДА у нас є чіткий план дій обласних служб у разі виникнення ситуації виявлення захворювання. З січня місяця проведено декілька нарад за результатами, яких лікарні спільно з управлінням охорони здоров’я ОДА вжили ряд заходів, а саме здійснена закупівля захисник масок, дезінфікуючих засобів та інших необхідних предметів для забезпечення епідемічної безпеки. Крім того здійснювались виїзди до обласної інфекційної лікарні», – підкреслив Олександр Трайтлі.

Заступник начальника управління охорони здоров’я Миколаївської облдержадміністрації Оксана Черненко роз’яснила першочергові дії при виявлені людини з підозрою на коронавірус.

«У разі виникнення підозри, що людина заражена коронавірусом, ми його ізолюємо в боксі інфекційної лікарні, одразу робимо аналізи і оперативно відправляємо другий зразок до Києва. Якщо аналізи показують, що немає небезпеки, відповідно стає зрозуміло, що людина не заражена. На сьогодні в області осіб з захворюванням або підозрами на коронавірус не зареєстровано», – сказала вона.

Також Оксана Черненко зазначила, що наразі послідовно виконується наказ Міністерства охорони здоров’я щодо напрацювання вичерпних заходів з протидії поширення вірусу в області. В усіх закладах охорони здоров’я проведені навчання із медичним персоналом, яке передбачало перевірку можливого розвитку подій, щоб бути готовими до різних викликів.

В.о. директора «Миколаївського обласного центру лікування інфекційних хвороб» Федорова Світлана наголосила на тому, що наразі центр, у випадку потреби, може прийняти 200 пацієнтів, які потенційно можуть бути носіями вірусу, але у разі необхідності та при масовому поширені вірусу, будуть проведені усі необхідні заходи для забезпечення місць усім хворим, такий план дій готовий.

Про ситуацію готовності Миколаївського аеропорту доповів директор КП «Миколаївський міжнародний аеропорт» Федір Барна.

«У разі виявлення людини, яка потенційно може бути носієм коронавірусу або будь-якого іншого інфекційного захворювання на борту літака у нас відпрацьовані певні заходи. Такий літак ставиться на карантин, для цього відведена спеціальна стоянка, далі викликаються фахівці Міністерства охорони здоров’я України та представники області з цієї галузі», – зазначив Федір Барна.

Читайте також: Рятувальники попереджають про погіршення погоди

Немає тегів:

1050 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4