Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Увага! Розпочався сезон тиші

Довкілля, НОВИНИ 07.04.2018

Тваринам потрібен спокій.

Відповідно до Закону України «Про тваринний світ» з 1 квітня до 15 червня триватиме «сезон тиші» на період масового розмноження диких тварин. У цей період забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою – пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах.

Адміністрація НПП «Бузький Гард» наголошує на необхідності забезпечення «сезону тиші» в місцях розмноження та вирощування потомства дикими тваринами з обмеженням господарської діяльності, що позитивно вплине на стан тваринного світу.

Закликаємо підприємства, установи, організації і громадян при здійсненні будь-якої господарської діяльності забезпечувати охорону середовища існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин.

Риба йде на нерест

Відповідно до наказу Управління державного рибного агентства рибного господарства у Миколаївській області від 26.03.2018 № 47 та наказу НПП «Бузький Гард» № 20 від 27.03.2018 заборонено любительське та спортивне рибальство під час ходу риби на нерест і на період відкладання ікри на водних об’єктах в межах території національного природного парку «Бузький Гард» в таких межах:

р. Південний Буг – від верхньої межі Олександрівського водосховища, до межі м.Первомайськ в строки з 5 квітня по 25 травня;

р. Корабельна – від гирла до автодороги Ульянівка-Миколаїв в строки з 1 квітня по 30 червня;

р. Мертвовод – від гирла р.Арбузинка до с.Петропавлівка Братського району в строки з 5 квітня по 5 липня;

р. Арбузинка – від гирла до східної межі урочища «Лабіринт» в строки з 5 квітня по 5 липня.

Заборонено всякий вид та засіб вилову річкового рака у нерестовий період, під час линьки і виношування ікри, а також у темний період доби із застосуванням підсвічування, на водоймах підконтрольних НПП «Бузький Гард» у період з 1 січня по 30 червня 2018 року, та під час другої линьки – з 20 серпня по 20 вересня 2018 року.

Заборонено, під час нерестової заборони на лов риби та інших водних біоресурсів, перебування будь-яких плавзасобів на нерестовищах, за винятком:

– постійно діючої переправи через Південний Буг між с. Богданівка та смт. Костянтинівка;

– транзитного проходу у випадках надзвичайної потреби (туман, аварія);

– плавзасобів спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів, а саме служби державної охорони природно-заповідного фонду, державної екологічної інспекції, органів рибохорони.

– пересування плавзасобів у заборонених для рибальства зонах (за винятком установленого маршруту від Мигіївської ГЕС вниз за течією до рекреаційної ділянки «Протичанська скеля»).

Дозволено в нерестовий заборонений період любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком або спінінгом з берега в межах населених пунктів, які прилягають до річки Південний Буг, а саме сіл: Мигія, Грушівка, Семенівка, Костантинівка, Богданівка в період з 5 квітня по 25 травня.

Відділ державної охорони природно-заповідного фонду НПП «Бузький Гард»

Читайте також: Весна для екосистем стає катастрофою: люди підпалюють без вагань

   

1300 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4