Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

УПА – відповідь нескореного народу

Iнше 14.09.2018

Тематична виставка до річниці створення Української повстанської армії

Під такою назвою в читальній залі Первомайської міської ЦБС відкрито фотодокументальну Всеукраїнську виставку про боротьбу повстанців проти нацистського та комуністичного тоталітарних режимів.

9го травня в Києві експозиція стала першою частиною виставки «Повстанці проти нацизму». Друга частина «Повстанці проти комунізму» буде відкрита у жовтні, напередодні 75 річниці створення УПА.

Ця виставка демонструє історію, яка окремо завзято оббріхувалася обома її супротивниками під час війни. Історію, яка досі в епіцентрі інформаційного протистояння.

Представити вояків УПА, як зрадників свого народу та злочинців і нині важлива для тих, хто не бачить Україну вільною та сильною у майбутньому. Адже історія українських повстанців показує, якою рішучою може бути відповідь українців на зазіхання на їхню свободу.

Саме про це працівники бібліотеки розмовляли з першими відвідувачами – учнями Первомайської гімназії, презентували дітям рідкісні книги, своєрідну міні-виставку про діяльність УПА в Україні та за її межами. Сподіваємось, що ця унікальна експозиція приверне увагу всіх кому небайдужа доля України.

Виставка є спільним проектом Українського інституту національної пам’яті, Центру досліджень Визвольного Руху, Національного музею меморіалу «Тюрма на Лонцького» та Галузевого Державного архіву Служби безпеки України.

В Первомайській міській ЦБС виставка була представлена з 6 до 10 вересня 2018 р. З 11 вересня з виставкою ознайомляться в Кривоозерському районі.

Виставку організували та провели працівники читальної зали Первомайської ЦБС: Ю.А.Островершенко та С.І.Чабан, а методист Л.Д.Кучеренко провела інформ-хвилинку для відвідувачів.

Читайте також: Як зберегти здоров’я восени?

  

874 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4