Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Україну можуть позбавити довгих вихідних: Верховна Рада розгляне законопроєкт

Політика 18.06.2021

Проєкт Закону про внесення змін до статті 67 Кодексу законів про працю України щодо узгодження вітчизняного законодавства із законодавством країн членів Європейського Союзу у питанні перенесення робочих днів винесуть на розгляд Парламенту. Ініціатори пропонують відмінити перенесення робочих днів. Чому? Читайте далі.

Зараз Кодексом законів про працю України в нашій державі визначено 11 святкових та неробочих днів. У випадку, коли святковий або неробочий день збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого, повідомляє Гард.City.

Наприклад, як це буде у червні 2021-го:

Тобто вилучити пропонують наступні пункти статті:

  • п. 4: З метою створення сприятливих умов для використання святкових та неробочих днів (стаття 73), а також раціонального використання робочого часу Кабінет Міністрів України не пізніше ніж за три місяці до таких днів може рекомендувати керівникам підприємств, установ та організацій перенести вихідні та робочі дні у порядку і на умовах, установлених законодавством, для працівників, яким встановлено п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями.
  • п.5: Власник або уповноважений ним орган у разі застосування рекомендації Кабінету Міністрів України не пізніше ніж за два місяці видає наказ (розпорядження) про перенесення вихідних та робочих днів на підприємстві, в установі або організації, погоджений з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником).

У пояснювальній записці автори законопроєкту висловлюють хвилювання через те, що Уряд щороку видає відповідні розпорядження про перенесення тих чи інших робочих днів, а також приводять як аргумент необхідність раціонального використання робочого часу.

У пояснювальній записці до документу позначено, що саме надмірна кількість перенесень робочих днів негативно впливає на продуктивність праці, мінімізує можливості роботи з інвесторами та донорами і в цілому формує негативну репутацію бізнес-потенціалу України у світі.

Картка документу доступна для перегляду за посиланням. На жаль, документ не містить аналізу підвищення інтересу інвесторів до держави після прийняття закону та введення його в дію. Крім того, відсутній аналіз зниження навантаження на Уряд після того, як закон введуть у дію та видавати розпорядження про перенесення свткових днів більше не доведеться.

Далі буде.

Немає тегів:

19701 всього переглядів, 11 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4