Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Українців позбавили від сплати податків з аліментів

НОВИНИ, Суспільство 16.08.2018

Аліменти виключили з оподатковуваного доходу. Відповідна норма закріплена в змінах до Податкового кодексу, які діють з 28 липня, передає ДФС.

“Змінами передбачено, що в загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід платника податку не включаються аліменти, в тому числі аліменти, що виплачуються нерезидентом”, — йдеться в повідомленні.

Крім того, нововведення передбачають, що до переліку витрат, які можна включити до податкової знижки, зокрема, відносяться кошти, сплачені на користь вітчизняних установ дошкільної, позашкільної, загальної середньої освіти.

“Раніше таке право надавалося тільки за послуги, сплачені на користь вітчизняних установ професійної (професійно-технічної) та вищої освіти”, — зазначили податківці.

Право на отримання податкової знижки мають тільки члени сім’ї першого ступеня споріднення, тобто — чоловік, дружина, діти, батьки.

“Відповідно, якщо платник платив за своє навчання, навчання дітей або батьків, він може звернутися в фіскальну службу для отримання податкової знижки. Для цього після закінчення податкового року необхідно подати до 31 грудня року, наступного за звітним, декларацію, в якій вказати суму отриманих доходів і суму коштів, сплачених на освітні послуги. Після проведення перерахунків протягом 60 днів платнику повернуть гроші”, — пояснили в регіональному підрозділі ДФС.

Податкова знижка нараховується на доходи, отримані у вигляді заробітної плати, при цьому сума податкової знижки не повинна перевищувати розмір заробітної плати, яку платник отримав протягом року.

Підтвердженням отриманих освітніх послуг є договір, який платник укладає з навчальним закладом. Договір і розрахункові документи, що підтверджують сплату коштів, платник повинен зберігати протягом трьох років.

Перелік вітчизняних установ дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти визначено відповідними законами України.

Зазначені зміни будуть діяти для отримання податкової знижки за 2018 рік. Відповідно, громадяни повинні подати декларацію про отримані доходи з 1 січня по 31 грудня 2019 року.

  

817 всього переглядів, 2 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4