Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Українських школярів чекають онлайн події про історію паперу, екологію виробництва та збереження довкілля

Мистецтво 17.11.2020

«Музей паперу» Зміївської паперової фабрики продовжує партнерство з Всеукраїнською віртуальною школою «Ранок». На платформі онлайн школи розміщуватиметься цикл пізнавальних лекцій та майстер-класів для школярів, які організовують фахівці та партнери «Музею паперу». Події розраховані на учнів 6-9 класів та транслюватимуться для всіх школярів України абсолютно безкоштовно.

Програма розділена на 4 змістові блоки: історія паперу, технології виготовлення, екотехнології та особливості виготовлення книги. Лекції та майстер-класи покликані допомогти дітям більше дізнатися про цікавий та складний процес виготовлення паперової продукції, розвинути екологічне та дбайливе ставлення до паперу, розповісти про сортування та про стиль життя в стилі «еко». А також, зробити час перебування на карантині більш продуктивним. Усього передбачене проведення 25 онлайн подій.

Лектори — фахівці Зміївської паперової фабрики та «Музею паперу», видавці, дослідники та науковці. Зміївська паперова фабрика працює понад 125 років і за цей час пережила багато трансформацій, виготовляла різні типи та виду паперу. Сьогодні, на Зміївській фабриці переробляють пакування Tetra Pack, паперові стаканчики та іншу вторсировину, з якої потім виготовляють книжки видавництва «Ранок». Більш того, приміщення фабрики та Музею опалюються енергією, що створюється завдяки використання еко-технологій, через переробку насяння сонячника. Це єдина в Україні подібна система.

Ініціатор створення подій для школярів «Музей паперу» — це перший в Україні музей, де зібране обладнання, верстати виготовлення паперу різних часів. Вік деяких експонатів музею сягає понад 200 років. Але головними музейними експонатами є унікальні верстати, на яких створювався папір на початку XX століття. Не менш важливою складовою діяльності музею є демонстрація сучасних екологічних тенденцій ппаперової та поліграіфічної справи.

Вперше ідея демонстрації онлайн подій для школярів виникла цього року навесні, на початку карантину через пандемію Covid-19. Тоді для школярів транслювалися пізнавальні лекції про папір та екотехнології у форматі факультативів.

Лекції та майстер-класи розміщуватимуться на Youtube каналі та сайті Музею паперу, сторінці Музею паперу у Фейсбук вже з наступного понеділка!

Прес-служба Музею паперу на Зміївській паперовій фабриці

Немає тегів:

24168 всього переглядів, 10 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4