Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Україною гуляє дифтерія – підтверджено ще один випадок

НОВИНИ, Охорона здоров'я 14.07.2018

Центр громадського здоров’я МОЗ України інформує про новий – вже четвертий – випадок захворювання на дифтерію в Україні. В селище, де проживає хлопчик, виїде команда епідеміологів. А всіх українців просять не нехтувати своїм здоров’ям та вакцинуватися.

Цей випадок зафіксовано в Чернігівській області. До Центральної районної лікарні Ніжинського району сьогодні поступив 11-річний хлопчик із набряком шиї та підозрою на дифтерію, який хворів вдома протягом 5 днів.

Йому ввели протидифтерійну сироватку, його стан важкий, він зараз знаходиться в реанімації. З області за ним вже виїхав реанімобіль, тому найближчим часом хлопчик буде доставлений в обласну реанімацію. Дослідження тривають, завтра в селище, де проживає хлопчик, виїде команда епідеміологів, яка проведе обстеження контактних осіб, оцінить загрози та визначить, чи потрібно вживати додаткові заходи, наприклад, профілактичне лікування чи щеплення.

Нагадуємо, що дифтерія – це гостре інфекційне захворювання, докладніше про дифтерію, її симптоми і можливі ускладнення ви можете почитати тут: phc.org.ua/…/disea…/other_social_diseases/diphtheria

МОЗ рекомендує якнайшвидше зробити необхідні щеплення проти дифтерії дітям і дорослим. Якісна та безпечна вакцина є в усіх регіонах України, і надається безоплатно як для дітей, так і для дорослих. В Україні достатня кількість вакцин та протидифтерійних сироваток, вони є в наявності в усіх областях.

Читайте також: Доктор Комаровский: 10 ответов на вопросы про вакцинацию взрослых от дифтерии

 

819 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4