Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Учні 10 класів не отримають нові підручники до 1 вересня

НОВИНИ, Освіта 29.06.2018

Через те, що в 2018 році друкуються підручники одночасно для трьох класів – 1 класу за новим стандартом, 5 класу та 10 класу – десятикласники отримають паперові версії підручників протягом вересня-жовтня.

Про це на селекторній нараді стосовно реформи освіти в умовах децентралізації сказала міністр освіти та науки Лілія Гриневич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми друкуємо одразу три лінійки нових підручників – 1, 5 та 10 класи. На підручники 1 і 10 проводяться абсолютно з нуля конкурси, тому що це новий стандарт в початковій школі, і нові програми в 10 класах. Тому ми повинні бути готові до складної ситуації – друкарські потужності поліграфічних комбінатів не можуть за цей період  надрукувати таку кількість підручників до 1 вересня. В першу чергу ми почали укладати договори (на друк підручників – ред.) для 5 класів, тому що ми знаємо, які це підручники, конкурси проведено. Потім ми  друкуємо підручники 1 класу, тому що найважливіше, щоб діти 1 класу отримали їх до 1 вересня, бо це новий стандарт, подібних старих підручників немає. Для 10 класів підручники будуть доставлятися впродовж вересня-жовтня”, – сказала Гриневич.

Втім, міністр наголосила, що електронні pdf-версії всіх підручників будуть оприлюднені на електронній освітній платформі, і учні 10 класів у вересні-жовтні можуть скористатися як ними, так і минулорічними підручниками.

“Це не буде безвихідна ситуація, що десятикласники залишаться без підручників. Всі вони будуть в електронному вигляді. 10 клас – це діти, які вже здатні користуватися електронними версіями”, – сказала Гриневич.

Вона зауважила, що при доставці підручників до регіонів буде оголошено тендер, доставка буде здійснювати до областей, а місцева влада має сама  обрати підрядника чи засіб, як розвезти підручники безпосередньо до навчальних закладів.

Гриневич поінформувала, що в першій половині червня в рамках співпраці з LEGO Foundation відбудеться перша поставка наборів LEGO Education, які допоможуть впроваджувати ігрові та діяльнісні методики навчання в освітній процес в початковій школі. Чіткий графік доставок буде оприлюднено пізніше, але міністр наголосила, що набори LEGO  будуть доставлятися до Києва та великих міст, а місцева влада також має забезпечити їх доставку до перших класів своїх шкіл.

Читайте також: Азы безопасности ребенка закладываются в семье

 

880 всього переглядів, 3 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4