Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

У Первомайську в краєзнавчому музеї можна побачити унікальний арт-об’єкт «Дверь»

Мистецтво, НОВИНИ, Суспільство 01.08.2018

У Первомайському краєзнавчому музеї продовжує діяти велика експозиція творів художників кола Антонюка: самого Андрія Антонюка, Володимира Бахтова, Володимира Кабаченка, Олексія Маркітана, Віктора Покиданця, Данила Антонюка, Дмитра Молдованова. Виставка присвячена 75-й річниці від дня народження народного художника України, нашого земляка Андрія Антонюка.

Одним із неординарних митців, картини якого експонуються у музеї, є Дмитро Молдованов – сучасний український художник-неопримітивіст, живописець.

Свого часу закінчив художню школу у Миколаєві та художнє училище імені Грекова в Одесі. Однак, митець відмовився від академічності, віддав перевагу суцільному анархізму у власній творчості. «Абориген Промзони» (за власним визначенням) намагається відобразити стан художника у сучасному місті. Це і перенасичення образами промислової культури, зіпсованої екології, низького рівня життя, з іншого боку – відчуття самотності і втраченості в джунглях міста. Дмитро Молдованов відображає реальність, як дитина. Втім, такі площинні зображення тільки посилюють враження від перегляду картин художника, в яких контрастують буденність і романтика.

Дмитро Молдованов брав участь у багатьох обласних, всеукраїнських і міжнародних виставках і пленерах. Представляв не тільки живописні роботи, а і арт- проекти, в яких об’єктами дослідження художника ставали вікна, двері, різні побутові предмети.

У виставкових залах Первомайського краєзнавчого музею експонуються такі полотна художника, як «Адам проситься до Раю», «Не стой на пути», «Здравствуйте все». А також оригінальний мистецький арт-об’єкт «Дверь», що виконаний в авторській техніці. Цей художній витвір – це своєрідна картина на дверях, що має чотири умовних яруси. На першому чоловіки складають цеглу, на другому – казкові, фантастичні звірі бредуть у просторі, на третьому – злякана і збуджена огрядна жінка із чорним розпатланим волоссям, розпростертими руками і широко відкритим ротом заховалася за башту, із якої підіймається чорний смоляний дим, а поряд маленькі чоловічки чимчикують і перетворюються на людські скелети. Завершує композицію літій чоловік, який стоїть із квіткою в руках серед зеленіючих дерев і трохи ніяково дивиться в безмежжя.

Дмитро Молдованов майстер, який через художні образи підіймає гострі екологічні питання і проблеми, що панують у людському суспільстві.

Співробітники Первомайського краєзнавчого музею запрошують всіх жителів та гостей міста відвідати виставку творів художників кола Антонюка. Полотна представників Південної школи живопису відрізняються самобутністю, багатством образів та оригінальністю сюжетів.

  

1203 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4