Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

У Первомайську зволікають з розробкою та затвердженням плану розвитку госпітального округу

НОВИНИ, Охорона здоров'я, Суспільство 05.02.2019

Днями в Первомайській ЦМБЛ проведено засідання медичної ради. На розгляд винесене питання про підсумки діяльності галузі охорони здоров’я м. Первомайська за 2018 рік та плани змін у рамках медичної реформи на 2019 рік.

У роботі медичної ради взяли участь начальник управляння охорони здоров’я облдержадміністрації Павло Георгієв, міський голова м. Первомайська Людмила Дромашко.

З доповідями виступили головний лікар КП «Первомайський міський центр ПМСД» Тетяна Оболенська, головний лікар КНП «Первомайська ЦМБЛ» Олег Чекрижов та інші.

Як відмітили доповідачі, медична галузь міста активно впроваджує зміни у рамках медичної реформи. Заклади первинної і вторинної ланки реорганізовані у комунальні некомерційні підприємства, центр ПМСД одним із перших в області у першу хвилю підписав договір з НСЗУ про прямі виплати за надані медичні послуги та використовує переваги прямого фінансування на розвиток структурних підрозділів, закупівлю медичного обладнання, підвищення заробітної плати сімейним лікарям та медичним сестрам. Протягом звітного року проведена значна робота з підвищення доступності та якості медичної допомоги населенню міста, поліпшенню основних показників діяльності та ресурсного забезпечення медичної галузі, повідомляє УОЗ ОДА.

Стабілізовано ситуацію по туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, показники рівня захворюваності населення нижчі за обласні. Відмічена негативна тенденція щодо накопичення серед осіб пенсійного віку хронічних неінфекційних хвороб, включаючи хвороби системи кровообігу, злоякісні новоутворення, хронічні обструктивні хвороби легень, цукрового діабету інших.

Міський голова роботу галузі охорони здоров’я оцінила в цілому позитивно, висловила надію, що галузь може претендувати на перше місце в соціально-економічному розвитку міст обласного значення, звернула увагу присутніх на подальшу інтенсифікацію та ефективне використання ліжкового фонду, завірила медичну спільноту, що і в подальшому надаватиметься фінансова підтримка медичній галузі.

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Павло Георгієв подякував медичним працівникам за їх нелегку та гуманну працю, висловив упевненість, що для перебудови медичної галузі, направленої на покращення доступності та якості медичних послуг, у первомайських медиків є всі необхідні умови. Застеріг, що 2019 рік передбачає зміни для більш складних та дорогих безоплатних для пацієнтів медичних послуг – консультацій, діагностики, аналізів, а також додаткових послуг поліклінік, які стануть платними для всіх. В електронний формат поступово перейдуть направлення до спеціалістів, рецепти на «Доступні ліки», листки непрацездатності.

Він звернув увагу на зволікання зі створенням Госпітальної ради Первомайського госпітального округу та закликав прискорити роботу з розробки та затвердження п’ятирічного плану розвитку госпітального округу.

Читайте також:Безоплатних препаратів в програмі “Доступні ліки” стало більше

   

833 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4