Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

У Первомайську зловили на гарячому двох недолюдків, які грабували могили

Кримiнал, НОВИНИ 30.06.2018

Первомайські поліцейські повідомили про підозру двом злодіям-вандалам, які чинили наругу над могилами.

До Первомайського відділу поліції звернувся представник одного із комунальних підприємств міста із заявами про те, що охоронцем на міському цвинтарі, розташованому по вул. Вознесенській у Первомайську, було виявлено, що упродовж травня-червня з чотирьох могил невідомі викрали секції металевих огорож.

Провівши ряд розшукових заходів, оперуповноважені кримінальної поліції встановили, що на кладовищі окремо один від одного діють навіть двоє зловмисників – 52-х та 39-річний безробітні місцеві мешканці.

З’ясувалось, що обидва любителі випити, але грошей на це вони не мали. Тому, не переймаючись нормами моралі щодо поваги до померлих та місць їхнього поховання, кожен із чоловіків, бажаючи заробити «легких» грошей, винайшов, як це зробити: на міському цвинтарі викрадав з могил померлих металеві вироби (хвіртки з огорож, лавка з металевим каркасом), демонтувавши їх за допомогою підручних інструментів, потім продавав, а отримані гроші витрачав на власні потреби, переважно – на горілку.

Як правило, крадії обирали занедбані поховання, сподіваючись на те, що ніхто з їхніх родичів не заявить до поліції про скоєний злочин. Та пильний охоронець став на заваді такого «заробітку».

Слідчим підрозділом за виявленими фактами розпочато кримінальні провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 297 КК України  – наруга над могилою, вчинена з корисливих мотивів. Злодіям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від чотирьох до семи років.

За узгодженням із місцевою прокуратурою кожному із зловмисників-вандалів повідомлено про підозру у скоєнні трьох та одного злочинів відповідно. Після проведення всіх необхідних слідчих дій кримінальні провадження будуть направлені до суду для прийняття законного рішення.

Первомайський відділ поліції ГУНП Миколаївської області

Читайте також: Первомайськ. В ніч з 17 на 18 червня вандали зламали молоденьку сакуру

На Первомайщині сьогодні сталася страшна аварія: двоє загиблих

 

800 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4