Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

У Первомайську затримали торговця канабісом

Кримiнал, НОВИНИ 16.03.2018

На початку року до Первомайського відділу поліції надійшла інформація про те, що 31-річний місцевий мешканець продає наркотичні засоби.

Відомості за вказаним фактом були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ст. 307 КК України (незаконний збут наркотичних засобів) та розпочато розслідування. Провівши ряд слідчо-оперативних заходів в рамках кримінального провадження, оперуповноважені кримінальної поліції упродовж декількох місяців документували протиправну діяльність зловмисника, який незаконно збував наркотичну речовину рослинного походження, яка згідно висновку експерта є особливо небезпечним наркотичним засобом – канабісом, обіг якого заборонено.

Під час проведення досудового слідства, оперуповноважені затримали чоловіка на гарячому під час збуту канабіса одному із місцевих мешканців. Зловмисник був затриманий у порядку ст. 208 КПК України.

З дозволу суду поліцейські провели санкціоновані обшуки у домоволодінні та гаражному приміщенні зловмисника, під час яких вилучили поліетиленовий пакет, в якому знаходилась висушена речовина рослинного походження зеленого кольору у подрібненому вигляді та саморобний пристрій, за допомогою якого вживають наркотичні засоби.

Наразі вилучене направлено на дослідження до Миколаївського НДЕКЦ МВС України.

Зі слів зловмисника, восени минулого року він на смітнику, помітивши кущ коноплі, який виріс поміж бур’яну, вирішив зірвати з нього листя для подальшого власного вживання, та продажу з метою отримання коштів. Зірвавши з рослини листя, він його висушив, подрібнив та, помістивши у поліетиленовий пакет, зберігав у приміщенні свого гаражу.

Чоловік пояснив, що частину наркотичної речовини він вживав сам, розкурюючи її за допомогою саморобного пристрою, який виготовив за допомогою двох поліетиленових пляшок, а решту наркозілля, розфасувавши по невеличким поліетиленовим пакетикам, продавав по 100 гривень за пакетик.

Слідчими Первомайського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області розслідуються кримінальні провадження, розпочаті за ознаками ч. 2 ст. 307 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» та ч. 2 ст. 309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту». За вчинені злочини зловмисникові загрожує від двох до десяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

За узгодженням із прокуратурою затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, наразі вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу. Слідчі дії тривають, повідомляє Первомайський відділ поліції ГУНП Миколаївської області.

Читайте також: У Первомайську сталося вбивство

  

1348 всього переглядів, 2 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4